Latvijas gāze aptur dabasgāzes padevi Liepājas metalurgam

© Sputnik / Pavel Palamarchuk / Pāriet pie mediju bankasКомпрессорная установка
Компрессорная установка - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šodien pārtraukta dabasgāzes padeve "KVV Liepājas metalurgam". Šāds lēmums pieņemts, pamatojoties uz "Liepājas metalurga" ilglaicīgajiem parādiem un nevēlēšanos parakstīt vienošanos par parādu pakāpenisku dzēšanu. Finanšu ministrija paziņoja, ka kombināta pienākums ir nekavējoties rast situācijas risinājumu.

RĪGA, 19. feb — Sputnik. AS "Latvijas gāze" piektdien ir pārtraukusi gāzes padevi AS "KVV Liepājas metalurgs", ziņo aģentūra LETA. Dabasgāzes padeve tiks atjaunota nekavējoties pēc visu parādu nomaksas.

Lēmums apturēt gāzes padevi tika pieņemts, pamatojoties uz to, ka metalurģiskais kombināts ilgu laiku neapmaksā rēķinus, kā arī nevēlas parakstīt vienošanās par pakāpenisku parādu nomaksu. Līdz 18. februāra vakaram parāds vēl arvien nav bijis dzēsts, "Liepājas  metalurga" parāds turpina augt. Šo iemeslu dēļ dabasgāzes padeve apturēta.

Металлургический комбинат - Sputnik Latvija
Liepājas metalurgs darbu neatjaunos

AS "Latvijas gāze" sola, ka gāzes padeve metalurgiem tiks atjaunota, tiklīdz tiks apmaksāti visi parādi. AS "Latvijas gāze" pārstāvji atgādināja, ka jau februāra sākumā "KVV Liepājas metalurgs" vadība tikusi brīdināta par iespējamo dabasgāzes padeves pārtraukumu.

"KVV Liepājas metalurgs" valdes loceklis atteicās komentēt abu uzņēmumu komercattiecības.

Savukārt Finanšu ministrija sniedza komentārus un uzsvēra, ka uzņēmuma darbība nav iespējama bez dabasgāzes padeves.

"Uzņēmumam "KVV Liepājas metalurgs" ir nekavējoties jārod risinājums šajā situācijā, jo vienošanās ar kreditoriem par restrukturizāciju ir iespējama tikai gadījumā, ja uzņēmums pierādīs iespējas turpināt darbību," – norādīja Finanšu ministrijā.

Agrāk jau ziņojām, ka "Latvijas Gāze" prasa no rūpnīcas 340 tūkstošus eiro par gāzes piegādes pārrēķinu. Kādreiz dabasgāzes patēriņš šajā uzņēmumā bija lielākais valstī, un "Liepājas Metalurgs" saņēma īpašas atlaides no "Latvijas Gāzes", ņemot vērā iepriekšējo gāzes patēriņa apjomu. Tolaik dabasgāzes patēriņš uzņēmumā bija ievērojami lielāks.

Pat šodien uzņēmuma maksātā dabasgāzes cena ir daudz zemāka salīdzinājumā ar parastajiem tarifiem. LG piešķīra atlaides ar atbildīga gāzes patēriņa nosacījumu – "Liepājas Metalurga" pienākums bija patērēt solīto dabasgāzes apjomu. Pretējā gadījumā atlaižu apmērs tiktu mainīts.

Ziņu lente
0