Politika

Britu politiķis par BBC filmu: propaganda aukstā kara garā

© AFP 2023 / CARL COURTБританский политик Джордж Галлоуэй
Британский политик Джордж Галлоуэй - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijas televīzijas kanāla jaunā šova scenārijs vēsta par notikumiem, kas izvēršas Latvijas un Igaunijas teritorijā pēc Krievijas armijas iebrukuma. Lielbritānija un ASV nostājas Baltijas valstu pusē.

RĪGA, 5.feb — Sputnik. Britu politiķis un žurnālists, Lielbritānijas parlamenta loceklis kopš 1987.gada Džordžs Galovejs uzskata, ka BBC filma "Trešais pasaules karš: komandpunktā" radīta ar mērķi uzturēt spriedzi visā pasaulē.

3.februārī televīzijas kanāls BBC-2 sāka daudzsēriju šova pārraidi. Scenārija pamatā – hipotētisks Krievijas iebrukums Latvijas teritorijā. Sižeta gaitā pasaule nonāk kodolkara priekšā pēc tam, kad NATO nostājas Latvijas pusē.

"Tā ir īsta aukstā kara laiku propaganda. Tās mērķis ir uzturēt spriedzi pasaulē. Filmai nav nekāda pamata. Es uzskatu, ka Krievija neplāno nodarīt kaut ko ļaunu Latvijai," – intervijā radio Baltcom pauda Galovejs.

Viņš uzskata, ka Krievijai ir tiesības raizēties par krievvalodīgo iedzīvotāju diskrimināciju bijušajās padomju valstīs, taču nekādu tiesību uzbrukt vai ielauzties citas valsts teritorijā tai nav."Filma līdzinās interesantai aukstā kara laiku spiegu kinolentei, taču tai nav nekāda sakara ar realitāti," – uzsvēra politiķis.

Твердотопливная межконтинентальная баллистическая ракета - Sputnik Latvija
BBC šovs: Trešais pasaules karš sāksies Latgales dēļ

Galovejs uzskata, ka kodolieroči netiks izmantoti, kamēr vien cilvēki apzinās to pielietojuma sekas.

"Ja cilvēki zaudēs prātu un tiks izmantoti kodolieroči, pasaule pārstās eksistēt. Man šķiet, tas skan parliecinoši, kamēr vien cilvēki to saprot. Tiesa, mums gan ir daži aptrakuši līderi, piemēram, Donalds Tramps, kurš ilgojas uzlikt pirkstu uz ASV pogas. Es pagaidām ticu cilvēcei," – viņš teica.

Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs BBC jauno iestudējumu novērtēja kā bīstamu politisku provokāciju.

Одна из башен Московского Кремля на закате - Sputnik Latvija
Kremlī BBC filma nav skatījušies: "būtu žēl tērēt laiku tik prastām lietām"
Televīzijas šovs par KF "iebrukumu" Latvijā ir kļuvis par bīstamu provokāciju, paziņoja Vešņakovs. Viņš atzīmēja: "Scenārijs ir izdomāts. Tas izstrādāts ar politiskiem mērķiem: pirmkārt, tā ir iesaistīšanās informatīvajā karā, kura mērķis ir Krievijas demonizācija. Otrkārt, vēlme attaisnot militāri politisko lobiju prasības vairāk nekā četrkārt palielināt NATO izdevumus Eiropā. Treškārt, diskreditēt jebkādus politiskos spēkus Latvijā un Eiropā, kas objektīvi spriež par Krieviju un ieņem pragmatiskas pozīcijas attiecībā pret to."

Pašā Latvijā filmu apspriež jau trešo dienu. Reakcija ir daudzveidīga: no ironiska smaida līdz homēriskiem smiekliem, no sašutuša "kā tā var!" līdz optimistiskam "citas valstis palīdzēs!" Sputnik ir apkopojusi interesantākos latviešu militāro speciālistu, politiķu un sabiedrisko darbinieku komentārus. Lasiet šeit>>

Ziņu lente
0