Politika

Kremlī BBC filma nav skatījušies: "būtu žēl tērēt laiku tik prastām lietām"

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasОдна из башен Московского Кремля на закате
Одна из башен Московского Кремля на закате - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijas televīzijas kanāla BBC-2 jaunā šova scenārija pamatā ir potenciālais NATO un Krievijas konflikts, ko izraisījis Krievijas armijas iebrukums Latvijas teritorijā.

RĪGA, 4.feb — Sputnik. Kremlī nesteidzas noskatīties BBC filmas. KF prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs paziņoja: būtu žēl tērēt laiku tik prastām lietām.

"Diemžēl pēdējā laikā kolēģi no BBC pieļauj visai nekvalitatīvas produkcijas nākšanu klajā, tāpēc, protams, mēs netiecamies iepazīties ar to pēc iespējas ātrāk," – Peskovs pastāstīja, atbildot uz žurnālistu jautājumu par to, vai Kremlī ir redzēta filma "Trešais pasaules karš: komandpunktā", un vai gaidāma reakcija par to.

Твердотопливная межконтинентальная баллистическая ракета - Sputnik Latvija
BBC šovs: Trešais pasaules karš sāksies Latgales dēļ
Filmā simulēts militārs konflikts. Saskaņā ar scenāriju, Krievija iebrūk Latvijas teritorijā. ASV un Lielbritānija izlemj palīdzēt Latvijai un padzīt krievu kareivjus no tās teritorijas, kamēr NATO vēl tikai domā, kā rīkoties. Krievija izmanto kodolieročus, un sprādzienā iet bojā 1200 britu kareivji un jūrnieki. Pie tam Lielbritānija nesteidzas atbildēt uz šo uzbrukumu, taču šo lēmumu pieņem ASV. Sākas Trešais pasaules karš.

Atbildot uz jautājumu par to, vai visām BBC filmām netiek veltīta uzmanība, Peskovs attrauca: "Būtu žēl tērēt laiku tik prastām lietām."

"Piemēram, viņu nesenais lētais darinājums. Par to viedokli pauda ne tikai eksperti no Krievijas, bet arī no Lielbritānijas un citām Eiropas valstīm. Diemžēl šī materiāla kvalitāte nekādi neatbilst augstajam līmenim, ko korporācija parasti demonstrē," – piezīmēja prezidenta preses sekretārs.

Александр Вешняков - Sputnik Latvija
KF vēstnieks Latvijā BBC-2 televīzijas šovu nosauc par informatīvā kara elementu
Agrāk ārvalstu plašsaziņas līdzekļi ziņoja par klajā nākušo kanāla BBC pārraidi "Panorāma". Tajā ASV Finanšu ministrijas pārstāvis Ādams Šubins, kura ziņā ir pret Krieviju vērsto ASV sankciju jautājumi, dēvē Krievijas prezidentu par "korupcijas iemiesojumu". Kremlī šīs apsūdzības tika nosauktas par nepamatotām. Krievijas valsts vadītāja preses sekretārs Dmitrijs Peskovs paziņoja, ka BBC materiāla saturs ir izdomāts un nepatiess. Šādiem apgalvojumiem nav ne mazākā pamata.

Ziņu lente
0