Politika

"Vienotība" izvirza kandidātus ministru posteņiem

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uz trim vakantajiem krēsliem pretendē seši kandidāti; ārlietu ministra posteni saglabās Edgars Rinkēvičs, iekšlietu ministra vietā paliks Rihards Kozlovskis

RĪGA – 1.feb, Sputnik. Pirmdien partija "Vienotība" frakcijas sēdes laikā izvirzīja sešus kandidātus trim vakantajiem posteņiem nākamajā Māra Kučinska (Zaļo un zemnieku savienība, ZZS) valdībā.

Partijas līdere Solvita Āboltiņa "Latvijas Radio" ēterā paziņoja, ka ekonomikas ministra postenim tiek izskatītas Saeimas deputāta Viktora Valaiņa un Finanšu ministrijas parlamentārā sekretāra Arvila Ašeradena kandidatūras.

Zinātnes un izglītības ministra posteni varētu ieņemt Ints Dālderis vai Kārlis Šadurskis, savukārt Labklājības ministrijas vadību uzņemsies Saeimas deputāte Ilze Viņķele vai finanšu ministrs Jānis Reirs.

IeM un ĀM arī turpmāk vadīs Edgars Rinkēvičs un Rihards Kozlovskis.

Solvita Āboltiņa uzsvēra, ka uzskata Arvilu Ašeradenu par piemērotu ekonomikas ministra postenim, jo "viņam ir plaša pieredze".
Pats Ašeradens vērtē, ka viņa iespējas sēsties vicepremjera krēslā ir "piecdesmit pret piecdesmit".

Jau agrāk tika ziņots, ka partija "Vienotība" ir piekritusi jaunajā valdībā ieņemt piecus ministru posteņus, kā arī vicepremjera vietu, ko Kučinskis piedāvāja iekšlietu ministram Rihardam Kozlovskim, taču "Vienotība" uzskata, ka šis postenis būtu jāieņem ekonomikas ministram.

Zaļo un zemnieku savienībai jaunajā valdībā varētu būt seši pārstāvji: premjerministrs Māris Kučinskis, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis, veselības ministrs Guntis Belēvičs, finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola, kā arī satiksmes ministrs Uldis Augulis.

Partija "Visu Latvijai! – Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" saglabās vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra (Kaspars Gerhards), tieslietu ministra (Dzintars Rasnačs) un kultūras ministra (Dace Melbārde) posteņus. Nacionālā Apvienība saglabās arī Saeimas priekšsēdētāja posteni.
Agrāk Ministru prezidenta kandidāts Māris Kučinskis paziņoja, ka balsojums par jaunās valdības apstiprināšanu var notikt 11.februārī.

Ziņu lente
0