Lidsabiedrība airBaltic atvērusi filiāli Lietuvā, lai uzsāktu lidojumus uz Kijevu

© Sputnik / Sergey MelkonovСамолет Boeing 737-33A авиакомпании airBaltic в аэропорту Рига
Самолет Boeing 737-33A авиакомпании airBaltic в аэропорту Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas nacionālās lidsabiedrības airBaltic filiāles atvēršana Lietuvā ir saistīta ar ieceri īstenot reisus uz Kijevu.

RĪGA, 30. novembris – Sputnik. Latvijas nacionālā lidsabiedrība airBaltic atvērusi filiāli Lietuvā, lai gūtu iespēju īstenot lidojumus uz Kijevu – no Latvijas veikt reisus šajā maršrutā šobrīd ir aizliegts, paziņoja kompānijas izpilddirektors Martins Gauss, vēsta Baltic Course.

"Tas ir tehnisks lēmums, jo mēs vēlamies īstenot reisus uz tā saucamajām trešajām valstīm, kuras nav Eiropas Savienībā. Pārsvarā runa ir par lidojumiem uz Kijevu. Tādēļ mums ir nepieciešama firma Lietuvā. Citu iemeslu šim lēmumam nav," sacīja Gauss.

Viņš piebilda, ka Lietuvas atļauja lidojumu īstenošanai vēl ir paredzēts saņemt.

Самолет Boeing 737-36Q авиакомпании airBaltic в аэропорту Рига - Sputnik Latvija
"Dramatisks kritums": airBaltic atskaitījās par pasažieru skaitu

Kompānijas airBaltic filiāle Lietuvā tika reģistrēta novembra sākumā. Latvijas lidsabiedrībā paskaidroja, ka ziemas sezonā no Lietuvas ir plānoti maršruti uz Amsterdamu, Berlīni, Londonu, Minheni, Oslo, Parīzi, kā arī Rīgu un Kijevu.

Saskaņā ar Lietuvas lidostu pārvaldes kompānijas Lietuvos oro uostai datiem, no Lietuvas atļauts īstenot lidojumus uz sekojošām valstīm, kuras nav ES vai EEZ valstis: Baltkrievija, Ukraina, Turcija. Janvārī plānots pievienot šim sarakstam Izraēlu.

Aviokompānija airBaltic veic lidojumus no Rīgas, Tallinas un Viļņas uz 60 pilsētām dažādās pasaules valstīs. Galvenais pārvadātāja akcionārs ir Latvijas valsts – tai pieder 96,14% akciju.

2020. gada pirmajā pusgadā airBaltic atskaitījās par zaudējumiem 185 miljonu eiro apmērā. Ar Eiropas Komisijas atļauju valdība dotēja nacionālo lidsabiedrību 250 miljonu eiro apmērā un norakstīja tās parādus 37 miljonu eiro apmērā. Taču satiksmes ministrs Tālis Linkaits neizslēdz, ka airBaltic var būt nepieciešama jauna palīdzība no valsts puses.

Ziņu lente
0