Lietuvā pastāstīja, kā streiki Baltkrievijā ietekmē Klaipēdas ostas darbu

© Foto : Lietuvos Respublikos susisiekimo ministerijaКлайпедский морской порт
Клайпедский морской порт - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas transporta ministrs uzskata, ka situāciju lielā mērā ietekmē ekonomiskā labuma faktors, tāpēc Minskas atteikšanās no ostas pakalpojumiem ir minimāla.

RĪGA, 23. augusts – Sputnik. Baltkrievijas kravu pārkraušanā Klaipēdas valsts jūras ostā nav novēroti traucējumi valstī notiekošo streiku rezultātā, informēja Lietuvas transporta un sakaru ministrs Jaroslavs Narkevičs, vēsta Sputnik Lietuva.

"Kravu plūsma no Baltkrievijas norit parastajā režīmā, nekādu kavēkļu nav," viņa teikto citēja TASS.

Флаги Беларуси и Литвы - Sputnik Latvija
Uzreiz aiz Ļepsa: Lietuva iekļaus Lukašenko melnajā sarakstā

Pēc viņa vārdiem, situāciju pārsvarā ietekmē ekonomiskā labuma faktors. Pēc politiķa domām, tas garantē, ka kravu plūsma no Baltkrievijas saglabāsies agrākajā apjomā, ko paredz divpusējie līgumi.

Ministrs atzīmēja: risks, kas saistīts ar to, ka Minska Lietuvas politiskās pozīcijas – opozīcijas atbalsta – dēļ atteiksies no Klaipēdas ostas pakalpojumiem, ir minimāls.

Pēc Narkeviča domām, atteikšanās no Klaipēdas ostas pakalpojumiem kaitētu Baltkrievijas iedzīvotājiem.

Baltkrievijas prezidenta vēlēšanas notika 9. augustā. Pēc tām valstī sākās opozīcijas protesta akcijas, kas nepiekrita balsošanas rezultātiem. Centrālā vēlēšanu komisija infomēja, ka jau sesto reizi uzvarējis pašreizējais Baltkrievijas valsts vadītājs Aleksandrs Lukašenko ar 80,1% balsu. Opozīcija uzskata, ka vēlēšanās uzvarējusi Svetlana Tihanovska, nevis Lukašenko.

Паспорт негражданина Латвии - Sputnik Latvija
Radioklausītājs pastāstīja, kāpēc Latvija nedrīkst iejaukties Baltkrievijas lietās

Pirmajās dienās varasiestādes izkliedēja protesta akcijas. Pret tām tika izmantota asaru gāze, ūdens metēji, gaismas un trokšņa granātas, gumijas lodes. Pēc tam akciju izkliedēšana ar vardarbīgām metodēm tika pārtraukta. Oficiālie dati liecina, ka pirmajās dienās aizturēti vairāk nekā 6,7 tūkstoši cilvēku. Valsts IeM informēja, ka nekārtībās cietuši simtiem cilvēku, vairāk nekā 120 likumsargi guvuši ievainojumus, trīs akciju dalībnieki gājuši bojā.

Tihanovska patlaban uzturas Lietuvā. Vēstīts, ka politiķei it kā neesot bijis citas iespējas, kā vien pamest valsti, viņas izbraukšanu esot "organizējušas" Baltkrievijas varasiestādes.

Ziņu lente
0