Pēc kolēģa bojāejas policistiem Lietuvā ir pienākums nēsāt bruņuvestes

© Foto : Facebook / Vilniaus miesto savivaldybė / S.ZiuraПолицейский города Шяуляй, Литва
Полицейский города Шяуляй, Литва - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amatpersonas tiks sauktas pie atbildības, ja viņi atteiksies vai arī nepienācīgā veidā nēsās ieroci un ekipējumu.

RĪGA, 8. jūnijs – Sputnik. Nesenā policista slepkavība, kurš pildīja dienesta pienākumus, lika Lietuvas policijai ieviest stingrākus drošības pasākumus, raksta Sputnik Lietuva.

Lietuvas policijas ģenerālais komisārs Renāts Požela parakstīja rīkojumu par drošības pasākumu kontroles pastiprināšanu policistiem. Tagad darbiniekiem pasākumos, kur viņiem ir jāielenc perimetrs, vai piedaloties policijas operācijā jāvelk virsū bruņuveste.

Автомобиль литовской полиции, архивное фото - Sputnik Latvija
Par policista slepkavību meklētais Lietuvas iedzīvotājs ir miris

Virsniekiem nāksies nest atbildību, ja viņi nesāks nēsāt ieroci un bruņuvesti vai arī darīs to nepienācīgā veidā. Atbildība skars arī viņu tiešo priekšniecību.

Policistiem būs izvēle – vilkt bruņuvesti zem formastērpa vai arī virs tā (izņemot īso ziemas jaku), balstoties uz fizioloģiju, ērtības vajadzībām un citiem apstākļiem. Bruņuvesti nedrīkstēs vilkt virsū atstarojošajai vestei.

Pienākumu nēsāt bruņuvesti ieviesa pēc policijas darbinieka, kurš pildīja dienesta pienākumus, kinologa Sauļa Žimanta bojāejas. Pagājušajā nedēļā Žimants kopā ar policijas darbinieci devās uz izsaukumu par vardarbību. Aizdomās turamais nošāva viņu, ievainoja pārinieci un paslēpās mežā. Pastāvēja aizdomas, ka viņš varēja aizbēgt uz Latviju, taču drīzumā turpat tika atrasts viņa līķis, kurš apdega ugunsgrēkā.

Ziņu lente
0