Lietuvas iedzīvotājs nošāva policistu un varēja aizbēgt uz Latviju

© PixabayПистолет в руках, архивное фото
Пистолет в руках, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mežā uz Kurzemes un Zemgales reģionu pierobežas teritorijas varētu slēpties bruņots noziedznieks no Lietuvas.

RĪGA, 30. maijs – Sputnik. Lietuvas Mažeiķu rajonā, kurš robežojas ar Latviju, vīrietis nošāva policistu un varēja aizbēgt Latvijas robežas virzienā, vēsta Sputnik Lietuva.

Incidents notika piektdien, ap plkst. 10:30 Mažeiķu rajonā. Policisti atnāca uz vīrieša māju, lai pārbaudītu paziņojumu par vardarbību, taču viņš sagaidīja viņus ar šāvieniem. Rezultātā virsnieks Sauļus Žimants tika nošauts, policijas darbiniece tika ievainota kājā.

"Aizdomās turamais (dzimis 1968. gadā), iespējams, noslēpies kaimiņu mežā, viņš var būt bruņots, tādēļ aicinām iedzīvotājus, kas viņu sastaps, netuvoties viņam klāt un pēc iespējas ātrāk paziņot policijai," teikts Lietuvas policijas paziņojumā Facebook.

Lietā ieviests speciāls plāns, uz notikuma vietu tika nosūtītas vairākas policistu vienības no Telšu, Šauļu un Klaipēdas apriņķa, kā arī ATO darbinieki.

Atsaucoties uz Lietuvas kolēģu lūgumu sniegt palīdzību, Latvijas Valsts policija izvietojusi papildspēkus Kurzemes un Zemgales reģionu pierobežas teritorijā, tāpat lietā iesaistīts Valsts robežsardzes helikopters.

Noziedznieks, iespējams, ir bruņots, tādēļ gadījumā, ja jūs pamanāt vīrieti, kurš ir attēlots fotogrāfijā, policija aicina netuvoties viņam klāt, bet gan nekavējoties paziņot par to pa tālruni 110.

Lietuvas policijas ģenerālais komisārs Renāts Požela visas policistu sabiedrības vārdā izteica dziļu līdzjūtību bojāgājušā virsnieka radiniekiem.

"Sauļus, kurš policijā nostrādāja gandrīz 19 gadus, bija viens no valsts labākajiem kinologiem, kurš vairākkārt bija izcīnījis uzvarētāju vietas dažādos policijas kinologu konkursos. Ģimene ir pazaudējusi mīlošu vīru un tēvu," teikts iestādes paziņojumā.

Ziņu lente
0