Eksperts: Rail Baltica ir ne tikai ekonomiskas, bet arī politiskas problēmas

© SputnikКандидат экономических наук, эксперт РИСИ Михаил Беляев
Кандидат экономических наук, эксперт РИСИ Михаил Беляев - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par projektu Rail Baltica interese bija zaudēta jau pirms epidēmijas, bet tagad Eiropai ir citi, daudz svarīgāki uzdevumi. Lietuva cenšas atrast risinājumus pārvaldes nozarē, taču problēma slēpjas ekonomikas un pat politikas sfērās, norādīja eksperts.

RĪGA, 11. aprīlis – Sputnik. "Ņemot vērā nelaimes, kad tagad gāzušās pār Eiropu, šis dzelzceļa projekts, kas, iespējams, reiz ieinteresēja no politiskā viedokļa, lai arī tam centās sameklēt ekonomisku pamatu, tagad tiks pabīdīts tālu jo tālu prom," sarunā ar Sputnik Lietuva teica Krievijas Stratēģisko pētījumu institūta eksperts Mihails Beļajevs.

Rail Baltica  - Sputnik Latvija
Rail Baltica prasa upurus: būvdarbu dēļ Rīgā izcirtīs vairāk nekā 400 kokus

Pēc viņa domām, diezin vai projekts tiks slēgts ar apņēmīgu lēmumu, tomēr noteikti paņēmieni, kas pieņemti diplomātiskajā un ekonomiskajā darbībā, varētu likt tam apklust.

Eksperts norādīja, ka Lietuva piesaista uzmanību projektam un sper noteiktus soļus šajā kontekstā. Pēc viņa domām, tas ir saprotams – Baltijas valsts vēlas saglabāt imidžu, būt uzmanības centrā un cer saņemt no ES kaut kādus līdzekļus objektu uzturēšanai.

"Taču tā meklē risinājumus pārvaldes nozarē, lai arī problēma slēpjas ekonomikas un pat politikas sfērās. Te nu ar vietēja mēroga soļiem problēmu atrisināt nav iespējams," konstatēja Beļajevs.

Ziņu lente
0