Rail Baltica prasa upurus: būvdarbu dēļ Rīgā izcirtīs vairāk nekā 400 kokus

© Wikipedia / GFDL / Rail Baltica LietuvaRail Baltica
Rail Baltica  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pašvaldība jau pieņēmusi lēmumu: kompensācija par dabai nodarīto kaitējumu sasniegs 98 tūkstošus eiro.

RĪGA, 8. aprīlis — Sputnik. Uzņēmums "Eiropas Dzelzceļa līnijas", kas īsteno projektu "Rail Baltica", pastāstīja, ka iecirknī no Zolitūdes ielas līdz lidostai "Rīga" projekta būvdarbu ietvaros tiks izcirsti 410 koki, vēsta  raksta Tvnet.lv.

Uzņēmums "Prosiv", kas projektē Rail Baltica infrastruktūru Rīgas lidostā, saņēmis Rīgas domes Apstādījumu saglabāšanas komisijas atļauju koku izciršanai.

Сергей Рекеда   - Sputnik Latvija
Ja nebrauksim, tad sazāģēsim: eksperts vērtē naudas pieprasījumu Rail Baltica vajadzībām

Izsniedzot atļauju, komisija secināja, ka konkrētajā iecirknī nav iespējams izbūvēt trasi, pie tam saglabājot kokus.

Pašvaldība noteikusi kompensāciju par dabai nodarīto kaitējumu 98 tūkstošu eiro apmērā. "Eiropas Dzelzceļa līnijas" lūdza Rīgas domi ieguldīt šos līdzekļus galvaspilsētas apzaļumošanā un labiekārtošanā.

Iepriekš vēstīts, ka Rīgas rajonu attīstībai, kas atrodas maģistrāles Rail Baltica apkaimē, ir jāiegulda līdz 350 miljoni eiro.

Lielākās izmaiņas plānotas Rīgas Centrālās stacijas rajonā. Tur tuneļu vietā tiks uzbūvētas virszemes pārejas, zem dzelzceļa parādīsies jauna iela (Elizabetes iela tiks pagarinata līdz Turgeņeva ielai), parādīsies jauns tilts pāri Daugavai kājāmgājējiem un velosipēdistiem. Tas savienos ar staciju veloceliņu tīklu, savukārt 13.janvāra iela pārvērtīsies par bulvāri.

Ziņu lente
0