Igaunijā jau pieci inficētie ar koronavīrusu, četri atlidoja caur Rīgu

© Facebook / Владимир ДубейБатарейная крепость в Таллине, построенная по приказу российского императора Николая I
Батарейная крепость в Таллине, построенная по приказу российского императора Николая I - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kopējais Igaunijas iedzīvotājus skaits, kuri inficējušies ar koronavīrusu, sasniedzis piecus cilvēkus, četri no viņiem atgriezās valstī caur Latviju.

RĪGA, 6. marts – Sputnik. Igaunijas Veselības departamenta laboratorija atklājusi koronavīrusu vēl diviem valsts iedzīvotājiem, vēsta Postimees.

Saslimuši divi Tallinas iedzīvotāji, kuri atgriezās Igaunijā no Itālijas Bergamo pilsētas februāra beigās.

Viens vidēja vecuma vīrietis izlidoja no Bergamo uz Tallinu 29. februārī. No simptomiem viņam parādījās drudzis un apgrūtināta elpošana. Veselības departaments sazinājās ar cilvēkiem, kuriem bijis ciešs kontakts ar viņu.

Пассажиры на регистрации в аэропорту Рига - Sputnik Latvija
Ar lidmašīnu no Bergamo uz Rīgu atlidoja nevis viens cilvēks ar koronavīrusu, bet divi

Tajā pašā dienā 20 gadus vecam cilvēkam, kurš izlidoja no Bergamo uz Rīgu, parādījās klepus. Veselības departamenta rīcībā ir cilvēku saraksts, kas lidoja ar to pašu reisu Bergamo – Rīga, un tiek precizēti citi iespējamie kontakti.

Abi patlaban ārstējas mājās.

Tādējādi kopējais ar koronavīrusu inficējušos skaits Igaunijā sasniedzis piecus cilvēkus. Četri no viņiem atgriezās valstī caur Latviju – trīs atlidoja Rīgas lidostā no Bergamo, viens – no Irānas ar pārsēšanos Stambulā. Spriežot pēc visa, trīs saslimušie lidoja ar vienu un to pašu reisu no Bergamo 29. februārī.

Patlaban papildus parastajām ātrās palīdzības brigādēm Tallinā un Tartu strādā vēl papildus brigādes, kas sastāv no diviem medicīnas darbiniekiem, kuras nodarbojas ar koronavīrusu analīžu ņemšanu mājas apstākļos. Sabiedriskajās vietās, tādās kā lidostas un ostas, saslimušos uz slimnīcām nogādā ātrās palīdzības brigādes, kas sastāv no trim cilvēkiem.

Иностранная туристка в защитной маске на Красной площади в Москве - Sputnik Latvija
Koronavīruss nobiedējis Latvijas tūristus – cilvēki sākuši mazāk ceļot

Tallinas lidostā ceturtdien darbu uzsāka siltummērītāji, ar kuru palīdzību speciālisti attālināti mēra ieceļojošo pasažieru ķermeņa temperatūru.

Lielbritānijas Veselības ministrija iesaka visiem, kas atgriezies no Itālijas pēdējo 14 dienu laikā, izolēt sevi no ārpasaules, lai novērstu koronavīrusa izplatīšanos. Savukārt tiem, kas nesen ieradies no Itālijas reģioniem, kur ir ieviesti ierobežojošie pasākumi saistībā ar koronavīrusa izplatīšanos (Lombardijas, Venēcija, Emīlija-Romanja, Marke un Pjemonta), jāpiezvana ātrajai palīdzībai un jāizolē sevi pat tādā gadījumā, ja saslimšanas simptomi netiek atklāti.

Latvijas Slimību profilakses un kontroles centrs lūdz Latvijas iedzīvotājus rūpīgi izvērtēt nepieciešamību doties uz ārzemēm.

​Patlaban apstiprināto koronavīrusa inficēšanās gadījumu skaits kontinentālajā Ķīnā sasniedzis 80 552, no tiem 3042 pacienti ir miruši, vairāk nekā 53,7 tūkstoši ir atveseļojušies un ir izrakstīti no slimnīcām. Itālijā inficēto skaits pārsniedzis 3000 cilvēku.

Ziņu lente
0