Ar lidmašīnu no Bergamo uz Rīgu atlidoja nevis viens cilvēks ar koronavīrusu, bet divi

© Sputnik / Sergey MelkonovПассажиры на регистрации в аэропорту Рига
Пассажиры на регистрации в аэропорту Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uz Rīgu no Bergamo atlidojušajā lidmašīnā bija divi ar koronavīrusu inficēti cilvēki, abi – Igaunijas iedzīvotāji.

RĪGA, 6. marts – Sputnik. Igaunijā atklāts trešais pacients ar koronavīrusu – viņš lidoja no Itālijas uz Rīgu vienā lidmašīnā ar iepriekšējo inficēto, raksta Postimees.

Aizvakar Igaunijas Veselības departamenta laboratorija paņēma koronavīrusa analīzei 43 paraugus. Pozitīvu rezultātu uzrādīja Tallinas iedzīvotāja analīzes, kurš ieradās Rīgā 29. februārī ar lidmašīnu no Itālijas Bergamo pilsētas un pēcāk ar privāto automobili nokļuva mājās.

No simptomiem viņam tika konstatēta paaugstināta ķermeņa temperatūra. Tāpat pacients sūdzējās par sāpēm kaulos un muskuļos. Uzreiz pēc brauciena viņš palika mājās, ceļojumā viņš bija maskā un dezinficēja rokas pirms saslimšanas simptomu parādīšanās.

Иностранная туристка в защитной маске на Красной площади в Москве - Sputnik Latvija
Koronavīruss nobiedējis Latvijas tūristus – cilvēki sākuši mazāk ceļot

Patlaban viņš ārstējas mājās, Veselības departaments sazinās ar cilvēkiem, kuri kontaktēja ar saslimušajiem, un seko līdzi viņu veselības stāvoklim.

Analīzes viņam tika paņemtas ar nolūku – iepriekš koronavīruss tika atklāts Tartu iedzīvotājam, kurš ieradās Rīgas lidostā ar to pašu lidmašīnu no Bergamo. Taču, kā paziņoja Veselības departaments, tas, ka abi saslimušie atradās vienā lidmašīnā, neliecina par to, ka šie gadījumi ir savā starpā saistīti.

Patlaban, izņemot Tallinas Ātrās palīdzības brigādi, kas sastāv no diviem cilvēkiem, analoģiska Tartu Ātrās palīdzības brigāde, kas apkalpo visus Igaunijas dienvidus, ņem proves cilvēkiem, kas atrodas mājās. Aizvakardienas pozitīvo koronavīrusa testu paņēma mājās apstākļos Tartu ātrās palīdzības mašīna, un pēc tam nosūtīja uz Tartu klīnikas laboratoriju, un 3. martā provi atveda testam Veselības departamentā.

Latvijas epidemiologi saņēmuši astoņu reisa pasažieru sarakstu, kuri sēdēja blakus saslimušajam no Tartu. Par viņu analīžu rezultātiem pagaidām ziņots netiek.

Iepriekš kļuva zināms par koronavīrusa inficēšanās gadījumu no Igaunijas iedzīvotāja, kurš pagājušajā nedēļā atlidoja no Irānas uz Rīgas lidostu, ar mikroautobusu aizbrauca līdz Rīgas centram un pēc tam ar autobusu nokļuva Tallinā. Inficējās tūrists no Vācijas, kurš jau ir aizbraucis no Latvijas uz mājām.

Ziņu lente
0