Politika

Diplomāti pievērsuši EDSO uzmanību situācijai ar Sputnik Igaunija

© Sputnik / Вадим АнцуповПресс-центр Sputnik Эстония
Пресс-центр Sputnik Эстония - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievija gaida, kāda būs EDSO pārstāvja mediju brīvības jautājumos reakcija – situācija ap ziņu aģentūru Sputnik Igaunija pasliktinās.

RĪGA, 4. janvāris — Sputnik. Krievijas pastāvīgā pārstāvniecība EDSO pievērsusi organizācijas pārstāvja mediju brīvības jautājumos uzmanību tam, ka situācija ap Sputnik Igaunija pasliktinās, un paziņoja, ka gaida pārstāvja reakciju.

"Žurnālisti ir spiesti pamest darbu, jo pastāv tieši brīvības atņemšanas draudi no Igaunijas varasiestāžu puses. Igaunijas skandalozā pozīcija neatbilst tās saistībām EDSO ietvaros. Gaidām EDSO pārstāvja mediju brīvības jautājumos kancelejas reakciju," teikts Krievijas pastāvīgās pārstāvniecības paziņojumā, kas publicēts Twitter.

​2019.gada decembrī Sputnik Igaunija darbinieki saņēma valsts Policijas un robežsardzes departamenta vēstules ar atklātiem draudiem ierosināt pret viņiem krimināllietas, ja viņi līdz 2020.gada 1.janvārim nepārtrauks darba attiecības ar aģentūru. Igaunijas varasiestādes skaidroja, ka šādi pasākumi esot nepieciešami, lai pildītu sankcijas, kas vērstas pret starptautiskās ziņu aģentūras "Rossija segodņa" (mediju grupa, pie kuras pieder Sputnik – red.) ģenerāldirektoru Dmitriju Kiseļovu.

Пресс-центр Sputnik Эстония - Sputnik Latvija
"Drīz atgriezīsimies": Sputnik Igaunija pārgāja pie darba ārkārtas režīmā

No 2020.gada 1.janvāra portāls Sputnik Igaunija bija spiests pāriet pie darba ārkārtas režīmā. Sputnik redakcijas darbinieki Tallinā bija spiesti lauzt līgumus ar starptautisko ziņu aģentūru "Rossija segodņa".

"Rossija segodņa" pieder KF un nav iekļauta nekādos sankciju sarakstos. D.Kiseļovs akcentēja, ka personīgās sankcijas nav iespējams traktēt plašāk, un norādīja, ka no visām ES valstīm tikai Igaunija interpretē sankcijas tik dīvainā kontekstā.

Savukārt Krievijas Ārlietu ministra atzīmēja, ka Igaunijas varasiestādes Krievijas informācijas aģentūras vajāšanā izmanto tik totalitāras metodes kā darbinieku un partneru rupja iebiedēšana ar soda pasākumiem. Krievijas prezidents Vladimirs Putins norādīja, ka Maskava darīs visu iespējamo savu žurnālistu atbalstam.

Ziņu lente
0