"Drīz atgriezīsimies": Sputnik Igaunija pārgāja pie darba ārkārtas režīmā

© Sputnik / Вадим АнцуповПресс-центр Sputnik Эстония
Пресс-центр Sputnik Эстония - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sputnik Igaunija darbinieki bija spiesti lauzt līgumus ar redakciju pēc kriminālvajāšanas draudiem, taču portāls vienalga turpinās darbu, pastāstīja galvenā redaktore Jeļena Čeriševa.

RĪGA, 2. janvāris – Sputnik. Kopš 1. janvāra portāls Sputnik Igaunija ir spiests pāriet pie darba ārkārtas režīmā saistībā ar nebijušu Igaunijas tiesībsargājošo iestāžu spiedienu. Tallinas Sputnik redakcijas darbiniekiem draudēja ar kriminālvajāšanas uzsākšanu, ja viņi nelauzīs līgumus ar Starptautisko informācijas aģentūru "Rossija segodņa", ko viņi arī bijuši spiesti izdarīt.

"Vienīgā mūsu "vaina" ir tajā, ka mēs esam žurnālisti no varas neatkarīgā medijā un vienkārši darām savu darbu," uzsvēra Sputnik Igaunija galvenā redaktore Jeļena Čeriševa uzrunā lasītājiem, kura ir publicēta portālā.

Свобода слова на словах: Матвиенко прокомментировала угрозы в адрес Sputnik Эстония - Sputnik Latvija
Video
Pasākumi būs stingri: Matvijenko brīdināja Tallinu par Sputnik vajāšanas sekām

Viņa atzīmēja, ka, neraugoties uz grūtībām, portāls nepārtrauks savu darbu. Tieši pretēji, portāls turpinās funkcionēt pilnā apmērā, taču pārformatēšānai būs nepieciešams zināms laiks.

Jeļena Čeriševa pateicās lasītājiem par atbalstu visu šo Sputnik Igaunija darba garumā un sevišķi pēdējo pāris mēnešu laikā, kad draudi redakcijas darbiniekiem sasniedza augstāko punktu. Viņa uzsvēra, ka Sputnik žurnālisti cīnās nevis vienkārši par tiesībām strādāt, bet gan par lasītāju tiesībām Igaunijā un ārpus tās robežām saņemt pilnīgu informāciju.

"Mums var nepiekrist. Strīdēties un kritizēt. Taču galvenais mums ir iespēja mūsu lasītājiem katru dienu atvērt mūsu portālu un pašiem izvērtēt informāciju, komentārus un secinājumus. To dēvē par "vārda brīvību"," paziņoja Jeļena Čeriševa.

Viņa uzsvēra, ka Sputnik Igaunija turpinās cīnīties par tiesībām runāt patiesību.

"Drīz atgriezīsimies," nobeigumā sacīja Sputnik Igaunija galvenā redaktore.

Vārda brīvība igauņu gaumē: Sputnik darbiniekiem draud ar krimināllietām - Sputnik Latvija
Video
Vārda brīvība igauņu gaumē: Sputnik darbiniekiem draud ar krimināllietām

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, Maskavā norādīja uz oficiālās Tallinas argumentu nepamatotību, kura skaidro spiedienu uz Sputnik žurnālistiem ar personificētajām ES sankcijām pret Starptautiskās informācijas aģentūras "Rossija segodņa" ģenerāldirektoru Dmitriju Kiseļovu.

Starptautiskā informācijas aģentūra "Rossija segodņa" nav iekļauta nekādos sankciju sarakstos. Pats Kiseļovs atzīmēja, ka starp visām ES valstīm tikai Igaunija traktē sankcijas tik dīvainā veidā. KF prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka Maskava izdarīs visu iespējamo, lai atbalstītu savus žurnālistus. Krievija negrasās samierināties ar šāda veida Tallinas darbībām un veiks stingrus atbildes pasākumus, brīdināja KF Federācijas Padomes priekšsēdētāja Valentīna Matvijenko.

Ziņu lente
0