Latvijas, Lietuvas un Polijas robežas ir pilnas ar kravas mašīnām

© Foto : ГПК БеларусиОчередь из фур на границе с Литвой
Очередь из фур на границе с Литвой - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvā no Baltkrievijas nevar iebraukt vairāk nekā tūkstotis kravas mašīnu, uz Latvijas robežas iestrēga vairāk nekā 100 fūres.

RĪGA, 26. augusts – Sputnik. Smagākā situācija ir uz Baltkrievijas un Lietuvas robežas. Saskaņā ar Baltkrievijas Valsts robežsardzes komitejas informāciju, vairāk nekā tūkstotis fūru nevar šķērsto robežu un iebraukt Lietuvā, vēsta Sputnik Lietuva.

Saskaņā ar Valsts robežsardzes komitejas datiem, lielākā daļa fūru stāv robežkontroles punktā "Kamenni Log" – tur iebraukšanas atļauju Lietuvā gaida vairāk nekā 400 mašīnu. "Privalki" rindā stāv vairāk nekā 330 kravas mašīnu, "Beņakoni" – vairāk nekā 270, un vairāk nekā 80 "Katloukā".

Фуры на границе - Sputnik Latvija
Lietuva ieņem līderpozīcijas ES valstu vidū pēc jaunu kravas mašīnu pārdošanas izaugsmes

Aizbraukt no Lietuvas uz Baltkrieviju nevar vairāk nekā 80 tālbraucēju.

Saspringta situācija ir ne tikai uz Lietuvas robežas. No Baltkrievijas Latvijā nevar iebraukt vairāk nekā 140 fūru.

Pie iebraukšanas Polijā stāv vairāk nekā 80 kravas mašīnu. No Polijas cenšas izbraukt 240 fūres.

Iepriekš Baltkrievijas Muitas komitejā norādīja, ka šī saspringtā situācija uz robežām ar Baltijas valstīm un Poliju ir saistīta ar lielo kravas mašīnu vēlmi ietaupīt naudu degvielā.

Tikmēr Latvijā jau sākuši modernizēt robežkontroles punktus (RKP) uz robežām ar Baltkrieviju.

Vērts atgādināt, ka 2018. gadā Latvijas valdība apstiprināja Latvijas un Baltkrievijas sadarbības plānu, kur ietilpst darbi vairākos virzienos, tostarp robežas šķērsošanas procesa pilnveidošanu RKP "Urbani" un "Silene", kā arī "Paternieki" un "Rigorauščina". Tāpat tiek plānota ceļu infrastruktūras uzlabošana pirms 2021. gada Pasaules čempionāta hokejā, kurš notiks Minskā un Rīgā.

Līdz 2022. gadam Latvija plāno pabeigt piecu RKP modernizāciju, tostarp visnoslogotākā - "Terehova".

Katru dienu RKP "Terehova" šķērso 1500 automašīnu un aptuveni 2 tūkstoši cilvēku. Projektu plānots īstenot pakāpeniski, četrās kārtās. Krievijas pusē no 2019. līdz 2021. gadam rīkos RKP "Burački" modernizāciju.

Ziņu lente
0