Lietuva ieņem līderpozīcijas ES valstu vidū pēc jaunu kravas mašīnu pārdošanas izaugsmes

© Sputnik / Виктор ТолочкоФуры на границе
Фуры на границе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Salīdzinot ar pagājušo gadu, kravas mašīnu pārdošanas izaugsme sastādījusi 22,4%, savukārt zemākais rādītājs bija Kiprā – pārdošanas samazinājušās par 30%.

RĪGA, 28. decembris – Sputnik. Lietuva ieņem līderpozīcijas ES pēc kravas mašīnu pārdošanas izaugsmes, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz Eiropas Autoražotāju asociācijas preses dienestu.

Laika posmā no janvāra līdz novembrim Baltijas republikā tika pārdoti vairāk nekā astoņi tūkstoši jaunu kravas mašīnu. Salīdzinot ar to pašu periodu pērn, pieaugums sastādījis 22,4%. Saskaņā ar asociācijas datiem, tas ir viens no augstākajiem rādītājiem Eiropas Savienībā.

Cigaretes. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Lietuvā aizturēta kravas automašīna ar cigarešu kontrabandu par diviem miljoniem eiro

Kravas mašīnu pārdošanas apjomi ES šī gada pirmajos 11 mēnešos pieauguši par 4,7% – vairāk nekā 290 tūkstoši vienību. Taču novembrī tika pārdots mazāk mašīnu, nekā tajā pašā periodā 2017. gadā.

Liela pārdošanu izaugsme, līdzīgi Lietuvai, bijusi arī Slovēnijā, kur gada laikā pieaugums sastādījis 16%. Negatīvs rādītājs atzīmēts Kiprā – kopš gada sākuma tur tika iegādātas vien 44 jaunas kravas mašīnas, kas ir par 30% mazāk, nekā pērn.

Latvijā no janvāra līdz novembrim tika pārdoti vairāk nekā 1,4 tūkstoši jaunu kravas mašīnu, savukārt Igaunijā – vien 967, kas ir nedaudz mazāk, nekā pērn.

Ziņu lente
0