Lietuvā notikusi operācija vietnes likvidēšanai ar publicētiem bumbu rasējumiem

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Pāriet pie mediju bankasВирус-вымогатель атаковал IT-системы компаний в разных странах
Вирус-вымогатель атаковал IT-системы компаний в разных странах - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Operācijas laikā policija veica kratīšanu 34 objektos Lietuvā un citās valstīs. Tika atrastas ķīmiskas vielas, ar ko pietiktu 30 kilogramus smaga spridzekļa izgatavošanai.

RĪGA, 21. augusts – Sputnik. Vācijā, Lietuvā un Horvātijā aizritējusi operācija, kas tika organizēta tīmekļa vietnes darbības izmeklēšanas ietvaros – tajā bija publicētas instrukcijas spridzekļu un sintētisko narkotiku izgatavošanai, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz vācu portālu NDR.

Lejassaksijas zemes Getingenes pilsētas policijas pārvaldes pārstāvji informēja, ka operācijā piedalījušies vairāk nekā tūkstoš kārtības sargu.

Расстроенный мальчик - Sputnik Latvija
Plašas pedofilu "medības" Eiropā izglābušas no nelaimes desmitiem bērnu

Policisti noskaidroja, ka tīmeklī atklāti pieejami detalizēti norādījumi par to, kā izgatavot ieročus un aizliegtus preparātus. Domēns piederēja tiešsaistes forumam, kurā bija reģistrēti aptuveni trīs tūkstoši lietotāju. Pērn aptuveni 360 no viņiem apmeklēja portālu. Policija konstatēja, ka viņu vidū bijuši arī studenti.

Varasiestāžu pārstāvju rīcībā esošā informācija liecina, ka tīmeklī publicēti arī video ieraksti, kas pierāda: lietotāji tikušies arī reāli, lai apspriestu bumbu izgatavošanu.

Operācijas laikā policija veica kratīšanu 34 objektos, nopratināti, taču vēl nav arestēti 22 aizdomās turamie. Tāpat konfiscēti detonatori un vairāk nekā 120 kilogrami vielu, ko iespējams izmantot bumbu ražošanai. Atrasti arī ieroči, patronas un ķīmiskas vielas sintētisko narkotiku ražošanai. Liels daudzums minēto priekšmetu atrasts aizdomās turamo mājās un garāžās.

Patlaban serveri ir konfiscēti, piekļuve vietnei bloķēta uz visiem laikiem.

Policija atklāja, ka konfiscēto vielu pietiku aptuveni 30 kilogramus smagas bumbas izgatavošanai.

Ziņu lente
0