Plašas pedofilu "medības" Eiropā izglābušas no nelaimes desmitiem bērnu

© pexels / pixabayРасстроенный мальчик
Расстроенный мальчик - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šovasar policisti gandrīz divos desmitos Eiropas valstu organizēja kopīgu operāciju pret kriminālām organizācijām, kas piegādā bagātiem eiropiešiem bērnus seksuālu pakalpojumu sniegšanai.

RĪGA, 13. augusts — Sputnik. Eiropā notikusi liela mēroga operācija ar mērķi pārtraukt bērnu trafiku seksuālajai ekspluatācijai. Europol informēja par misijas rezultātiem un pieminēja Latvijas un Lietuvas sniegto palīdzību, vēsta Sputnik Igaunija.

No 17. līdz 23. jūnijam gandrīz divu desmitu Eiropas valstu policisti mērķtiecīgi pārbaudīja telpas, autotransportu un personas, kas, iespējams, iesaistītas bērnu tirdzniecībā, vēsta Еuropol, kas koordinēja kontinenta likumsargu kopīgo operāciju. Tika pārbaudīti aptuveni 127 tūkstoši cilvēku, apturēti un pārmeklēti vairāk nekā 63 tūkstoši automašīnu, organizēta kratīšana vairāk nekā tūkstoš vietās, kur, iespējams, tiek turēti bērni: dzīvokļos, mājās, kompāniju ofisos, viesnīcās, dzelzceļa staciju un lidostu telpās.

Vienlaikus skolās, liecina ziņojums, tika organizētas sarunas ar potenciālajiem bērnu tirgotāju upuriem. Lai arī nav saprotams, kāpēc organizēt lekcijas skolās brīvdienu laikā (par to liecina preses relīze), acīmredzot, Eiropas Savienības policisti dara visu iespējamo, lai identificētu un pārtrauktu "biznesu" uz bērnu rēķina un paskaidrotu pašiem bērniem, kādus draudus viņiem rada pieaugušo pasaule.

Sešu dienu laikā atbrīvoti vairāk nekā 50 bērni

Operācijas rezultātā tika arestēti vairāk nekā trīs desmiti personu, kas tiek turētas aizdomās par dalību cilvēku tirdzniecībā, kā arī aptuveni tikpat liels skaits personu, kas pieķertas bērnu nelegālas imigrācijas organizācijā un tirdzniecībā, kā arī "pakalpojumu sniegšanā" pedofiliem.

Наручники - Sputnik Latvija
"Viņam likās, ka tas ir pieņemami": sešgadīgās meitenītes izvarošanas lietas detaļas

No 206 cilvēkiem, kas kļuvuši par tirgotāju upuriem, vairāk nekā 50 bija nepilngadīgie.

Informācija par šovasar Eiropā organizēto operāciju piesaistījusi īpašu uzmanību ne tikai ar kriminālā biznesa mērogiem, bet arī sakarā ar milzīgo skandālu ASV. Ar bērnu kontrabandu un tirdzniecību seksuāliem nolūkiem, kā pierāda, piemēram, pazīstamā finansista Džefrija Epšteina skandalozā lieta, nodarbojas ne tikai krimināli elementi, kas paliek ārpus sabiedrības uzmanības loka, bet dažkārt arī gluži respektabli cilvēki, kuri izpelnījušies vispārēju cieņu un savu noziedzīgo darbību slēpj aiz plašiem sakariem.

Ziņu lente
0