Politiskais analītiķis: Baltijas valstu ārpolitika zaudējusi veselo saprātu

© SputnikПавел Шипилин
Павел Шипилин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Veselo saprātu no Baltijas valstu politiķu galvām padzinusi iedomātā transtalantiskā solidaritāte, uzskata politiskais komentētājs Pāvels Šipiļins.

RĪGA, 15. augusts – Sputnik. Lietuvas prezidents Gitans Nausēda pavēstījis, ka nesaskata iemeslus saziņai ar Krievijas valsts vadītāju Vladimiru Putinu, un viņam uz to neesot "morālu tiesību". Viņa teikto citēja Sputnik Lietuva.

Politiskais komentētājs un analītiķis Pāvels Šipiļins intervijā portālam norādīja, ka Maskavai patiešām nav iemesla tikties ar Baltijas valstu politiķiem – vienkāršāk ir sarunāties tieši, ar patroniem no Vašingtonas.

"Lai nu kam, bet Lietuvai noteikti būtu, ko apspriest ar Krievijas prezidentu Putinu. Tomēr iedomātā transatlantiskā solidaritāte izsit veselo saprātu no Baltijas politiķu galvām. Viņiem prioritāra ir ideoloģiskā disciplīna, tātad – tieša pakļaušanās Vašingtonai bez jebkādām iespējām izstrādāt pašām savu politiku," teica Šipiļins.

Politologs uzsvēra, ka Baltijas valstis ir zaudējušas suverenitāti.

Встреча президентов стран Балтии с Дональдом Трампом в Вашингтоне - Sputnik Latvija
Viedoklis
Baltijas valstu proamerikāniskais noskaņojums tuvina Eiropu katastrofai

"Finansiāli Latvija, Lietuva un Igaunija ir atkarīgas no Eiropas Savienības, politiski – no ASV. Zem tāda dubulta spiediena tām ir ļoti grūti izstrādāt pašām savu politisko pozīciju," paskaidroja Šipiļins.

Pēc eksperta domām, tāds stāvoklis saglabāsies, tāpēc Krievijai patiešām nav iemesla kontaktēties ar Baltijas politiķiem: problēmas mijiedarbībā ar Baltijas reģionu vienkāršāk ir risināt, runājot tieši ar Vašingtonu.

Gitana Nausēdas inaugurācija Lietuvas prezidenta postenī notika 12. jūlijā. Vladimirs Putins apsveica Nausēdu ar stāšanos amatā un novēlēja Lietuvas vadītājam panākumus, veselību un labklājību.

Шипилин рассказал, как внешняя политика стран Балтии лишилась здравого смысла
Ziņu lente
0