ASV pirmo reizi organizēs pretgaisa aizsardzības mācības Lietuvā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iznīcinātāji F-35 pievienojušies lidmašīnām F-15 un C-130 – tās iesaistītas pretgaisa aizsardzības mācībās.

RĪGA, 19. jūlijs – Sputnik. Lietuvas Gaisa spēku bāzē Šauļos ieradušās ASV GKS lidmašīnas F-35A Lightning II, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz valsts Aizsardzības ministrijas preses dienestu.

Tās pievienojušās lidmašīnām F-15E un C-130, kas Lietuvā ieradušās iepriekš. Visas kara lidmašīnas tiks iesaistītas pirmajās pretgaisa aizsardzības mācībās Baltijā.

Lietuvas GS komandieris pulkvedis Dainis Guzs pastāstīja, ka lietuviešu karavīri sekmīgi pilotē modernālos lidaparātus, izpilda virszemes pretgaisa aizsardzības pasākumus un nodrošina nepieciešamo atbalstu.

Plānots, ka 23.-25.jūlijā ASV aviācija piedalīsies mācībās Lietuvas gaisa telpā un likvidēs mērķus uz zemes – Kazlu-Rūdas poligonā.

Учения НАТО в Эстонии - Sputnik Latvija
Tikuši klāt: briti ar sajūsmu spridzina padomju laiku mājas Latvijā

Lietuva divas dienas noteiktajā laikā mācībām piešķirs gandrīz pusi savas gaisa telpas. Civilo aviāciju tās neietekmēs, regulārie reisi tiks veikti saskaņā ar sarakstu.

Baltijas politiķi periodiski lūdz NATO un ASV pastiprināt militāro klātbūtni regionā, aizbildinoties ar it kā augošajiem "Krievijas draudiem". Pēdējā laikā alianses militārais kontingents un tehnika pie Krievijas robežām vairākkārt paplašinājušies.

Šonedēļ Lietuvas aizsardzības ministrs Raimunds Karoblis paziņoja, ka pat "relatīvi neliela amerikāņu militārā klātbūtne" līdz ar alianses ātras reaģēšanas spēkiem Lietuvā "būtiski paplašinās NATO iespējas" savaldīt Krieviju.

Maskava jau vairākkārt ir uzsvērusi, ka rietumu militārā bloka valstis izmanto argumentus par "Krievijas iespējamo agresiju" un palielina pret Krieviju vērsto histēriju, lai pēc iespējas pietuvotos KF robežām.

Krievijas Drošības padomes sekretāra vietnieks Mihails Popovs novēŗtēja, ka divu gadu laikā alianses ātrās reaģēšānas spēki pieauguši 1,6 reizes - no 25 līdz 40 tūkstošiem cilvēku.

Maskava apsolīja adekvātu atbildi jebkādiem NATO un ASV plāniem paplašināt militāro klātbūtni Baltijā un Austrumeiropā.

Ziņu lente
0