Krievijas žurnālisti nav ielaisti forumā Lietuvā

© Lietuvos Respublikos SeimasФлаг Литвы, архивное фото
Флаг Литвы, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas izdevuma "Izvestija" žurnālistiem netika izsniegta akreditācija dalībai forumā "Brīvā Krievija", kas sācis darbu Lietuvā.

RĪGA, 9. jūnijs - Sputnik. Krievijas izdevuma "Izvestija" žurnālistiem netika izsniegta akreditācija dalībai forumā "Brīvā Krievija", kas sācis darbu Lietuvā, aģentūrai RIA Novosti pavēstīja izdevuma preses dienests.

Septītais forums "Brīvā Krievija" notiek 8.-9.jūnijā Lietuvā kūrortpilsētā Traķos. Foruma programma vēsta, ka to izveidojusi politiķu, zinātnieku, žurnālistu un kultūras darbinieku grupa ar mērķi "apvienot eiropeisko demokrātisko vērtību piekritējus no Krievijas".

"Jā, patiešām neielaida mūs un Pirmo kanālu, taču man pastāstīja, ka tas ir absolūti tradicionāls stāsts, viņi tradicionāli nelaiž," pastāstīja "Izvestija" preses dienestā un piezīmēja, ka "neviens nav pārsteigts".

Preses dienestā precizēja, ka žurnālistu lūgums ļaut apmeklēt forumu noraidīts jau iepriekš, pasākuma sagatavošanas kārtībā, tomēr žurnālisti ieradušies forumā darba kārtībā.

"Akreditācijas lūgumu noraidīja, forumā neielaida fiziski," piebilda preses dienests un paskaidroja, ka atteikuma iemesli nav norādīti.

Forums "Brīvā Krievija" Lietuvā norit regulāri. Pagājušajā gadā forumu raksturoja plaši pazīstamais publicists un politiskais konsultants Anatolijs Vasermans. Taujāts par to, kāpēc forums tiek organizēts Viļņā, viņš atbildēja: "Acīmredzot viņus turp uzaicināja. Interese ir savstarpēja. Cilvēki mēdz ienīst tos, kam viņi agrāk nodarījuši ļaunu. Tātad viņiem patīk tie, kas spēj izdarīt kārtējo nelietību pret Krieviju.

Savukārt tāpēc Lietuva ir spiesta ienīst krievus aizvien stiprāk. Naida procesa perspektīvā eskalācija ir gandrīz neizbēgama. Mani mierina tikai viens: jo vairāk tur būs draņķību un nelietību, jo ātrāk kļūs skaidrs, ka pati ideja naidoties ar Krieviju nāk par ļaunu tiem, kas rīko tās nelietības."

Ziņu lente
0