Igaunis centās izvest no Latvijas kilogramu kokaīna

© PiqselsКокаин
Кокаин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Konfiscētā kokaīna vērtība varētu sastādīt ap 150 tūkstošiem eiro.

RĪGA, 31. maijs – Sputnik. Igaunijas Nodokļu un muitas departamenta Izmeklēšanas nodaļas darbinieki aizturēja Pērnavas novada Jērja robežkontroles punktā automobili Mercedes, kuru vadījušais igaunis centās ievest no Latvijas apmēram kilogramu kokaīna, raksta ERR.

Incidents notika aprīļa beigās. Izņemot vairākus iepakojumus ar kokaīnu, pārbaudei apturētajā S klases Mecedes-Benz automobilī ar Vācijas reģistrācijas numurzīmēm tika atrasts arī neliels marihuānas un kaņepju sēklu daudzums. Narkotikas atrada tukšās iebūvēs virs paneļa, veicot automobiļa pārbaudi. Iepakojumi ar kokaīnu tika aplieti ar motoreļļu, lai dienesta suns nesajustu to smaržu.

Посевная конопля - Sputnik Latvija
Krievijas pilsonis mēģinājis izvest uz Lietuvu 133 kilogramus hašiša

Valsts prokurors Vahurs Verte norādīja, ka pēdējo gadu laikā Igaunijā un Eiropā pieaug kokaīna skaits. "Vēl pirms dažiem gadiem 200 gramu kokaīna atklāšana piesaistītu uzmanību, taču pēdējo pāris gadu laikā parādās arvien vairāk krimināllietu, kurās tiek konfiscēts kilograms kokaīna vai pat vairāk," pateica viņš. Pēc Vertes sacītā, viens grams vielas, atkarībā no tā tīrības pakāpes, var maksāt līdz 150 eiro. Tādējādi, konfiscētā kokaīna vērtība var sastādīt aptuveni 150 tūkstošus eiro.

Vadītājs ir Igaunijas pilsonis, viņam ir 34 gadi. Šobrīd viņš atrodas arestā, un viņam draud cietumsods līdz 10 gadiem.

Maija vidū Viļņas kriminālisti aizturēja lielu narkotiku un psihotropo vielu kravu no Latvijas, kuru kopējā vērtība sastādīja apmēram pusmiljonu eiro. policisti veica specoperāciju Lietuvas galvaspilsētā un aizturēja vīrieti sakarā ar aizdomām par kontrabandu. Kratīšanas laikā viņa mašīnā tika atklātas slēptuves, kurās atradās 15,5 kilogrami ekstazī tablešu un 1,5 kilograms metamfitamīna pulvera.

Наручники - Sputnik Latvija
Rekordlielās kokaīna kontrabandas lietā aizturēts bijušais policists

Vēlāk tika aizturēti divi cilvēki, kuri par atlīdzību nodarbojās ar psihotropo vielu kontrabandu no Latvijas uz Lietuvu. Tiesībsargājošo iestāžu darbinieki veica kratīšanu aizdomās turamo mājās un transportlīdzekļos.

Aizturētajiem tika izvirzītas aizdomas nelikumīgā psihotropo vielu saimniekošanā un to kontrabandā īpaši lielos apmēros. Pagaidām pēc tiesas lēmuma viņi ir arestēti uz trīs mēnešiem. Aizdomās turamajiem var draudēt cietumsods līdz 15 gadiem.

Narkotiku kurjeri bieži izmanto Baltijas valstis narkotiku tranzītam uz Eiropu no Āzijas un atpakaļ. Tā, piemēram, no Eiropas uz Āziju caur Baltiju parasti ved hašišu, marihuānu un kokaīnu, savukārt no Āzijas uz Eiropu transportē heroīnu.

Saskaņā ar Eiropas narkotiku un narkomānijas monitoringa centra (EMCDDA) datiem, Latvijā, Lietuvā un Igaunijā pieaug atkarīgo no narkotikām skaits un kļūst biežāki nāves gadījumi pārdozēšanas rezultātā. Par populārākajām narkotikām Latvijā kļuvušas kaņepes, kokaīns, metamfetamīns un amfetamīns, par ko liecina konfiskāciju statistika.

Ziņu lente
0