Igaunija paplašinās savu klātbūtni Persijas līča reģionā

© Sputnik / Владимир БарсегянПремьер-министр ЭР Юри Ратас
Премьер-министр ЭР Юри Ратас  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunijas premjerministrs Jiri Ratass ticies ar Apvienoto Arābu Emirātu emīru un piedāvājis viņam savas valsts pieredzi risinājumos no elektroniskās pārvaldes jomas. Vasarā Dubaijā tiks atklāta Igaunijas vēstniecība.

RĪGA, 11. februāris — Sputnik. Igaunija un Apvienotie Arābu Emirāti (AAE) nolēmuši paplašināt ekonomisko sadarbību. Šim nolūkam jau tagad AAE galvaspilsētā darbu sākusi Igaunijas Uzņēmējdarbības attīstības veicināšanas fonda (EAS) pārstāvniecība, savukārt vasarā Dubaijā durvis vērs arī vēstniecība, vēsta Sputnik Igaunija.

Šo informāciju sniedza Igaunijas valdības kanceleja, atsaucoties uz valsts premjerministra Jiri Ratasa un emīra Muhameta ibn Rašida Al Maktuma tikšanās rezultātiem.

Военный эстонской армии - Sputnik Latvija
Vašingtona novērtēs: Igaunija piešķirs rekordlielu summu aizsardzībai

"Igaunijas attiecības ar Persijas līča reģionu attīstās. Tikšanās gaitā mēs vienojāmies paplašināt sadarbību informācijas tehnoloģiju jomā, kurā Igaunija var dalīties pieredzē un sniegt risinājumus elektroniskās valsts pārvaldes nozarē," – atzīmēja Ratass.

Viņš piezīmēja, ka rit arī pārrunas par tiešās aviācijas satiksmes atklāšanu starp Tallinu un AAE.

Premjerministrs Jiri Ratass ieradās ar vizīti Dubaijā, kuras ietvaros piedalās starpvaldību konferencē World Government Summit un atklāja EAS pārstāvniecību šajā valstī.

Iepriekš Sputnik Igaunija vēstīja, ka pēdējā laikā Igaunijā krasi saasinājusies ekonomiskā interese par Tuvo Austrumu reģionu.

Līdztekus EAS pārstāvniecības un vēstniecības atklāšanai 2019. gadā pieņemts lēmums par to, ka Igaunija demonstrēs savu militāro produkciju Vispasaules izstādē Dubai EXPO. Tā notiks laikā no 2020. gada 20. oktobra līdz 2021. gada 10. aprīlim.

Ziņu lente
0