Igauņu tirdzniecības tīkls Alko 1000 plāno aiziet līdz Rīgai

© Foto : pixabayПолки в магазине с алкогольной продукцией
Полки в магазине с алкогольной продукцией - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par galveno iemeslu veikala atvēršanai Latvijas galvaspilsētā tīkla dibinātājs sauc pārāk augstas cenas vietējos veikalos.

RĪGA, 12. janvāris – Sputnik. Igauņu tirdzniecības tīkls Alko 1000, kurš strādā Latvijā un Igaunijā, šogad plāno atvērt veikalus abās galvaspilsētās – Rīgā un Tallinā, raksta avīze Postimees.

Рождественский рынок на Домской площади в Риге - Sputnik Latvija
Baltijas valstis no jauna ieņem līdera vietu ES alkoholam veltīto izdevumu ziņā

Galvenais veikala atvēršanas iemesls Rīgā – lielais uzcenojums Latvijas veikalos. Pretsvarā tiem Alko 1000 tīklam ir noliktavu tipa veikali, kur prece nestāv uz letēm, bet gan uz paletēm, pēc zemākām cenām.

Tai pašā laikā, kā paziņoja Alko 1000 dibinātājs Einars Visnapū, galvenais noieta tirgus ir un paliek Igaunija. Šobrīd tīkla veikali ir Ainažos, Valkā, pie Lietuvas robežas ar Saločiem, Tartu, Viru un Viljandi. Šodien Alko 1000 meklē iespēju veikala atvēršanai Tallinā.

Taču Valkā Alko 1000 vīna veikala pircēju absolūtais vairākums ir Igaunijas iedzīvotāji, savukārt reizi nedēļā no Tallinas ostas uz Alko 1000 veikaliem Valkā un Ainažos tika organizēts tiešais autobusa reiss.

Strauja alkohola akcīzes nodokļa palielināšanās Igaunijā pēdējo gadu laikā novedusi pie pierobežas tirdzniecības aktivizēšanās.

Ziņu lente
0