Valkas pašvaldība stāsta par "alkohola tūrisma" priekšrocībām

© Sputnik / Sergey MelkonovPierobežas stabs uz Latvijas un Igaunijas robežas
Pierobežas stabs uz Latvijas un Igaunijas robežas - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Alkohola tūrisms" pierobežas novadā sekmē visas tūrisma industrijas attīstību, uzskata Valkas pašvaldība.

RĪGA, 20. novembris — Sputnik. Pateicoties "alkohola tūrismam", ir jūtams atbalsts pierobežas pilsētu tūrisma industrijai — viesi no Igaunijas un Somijas bieži vien tur nakšņo, apmeklē tūrisma objektus un iegādājas suvenīrus, aģentūrai LETA stāstīja Valkas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Aksana Markoviča.

Igaunija pastiprinās cīņu pret alkoholu no Latvijas - Sputnik Latvija
Igaunija pastiprinās cīņu pret alkoholu no Latvijas

Taujāta, kā biežie kaimiņvalsts viesi ietekmē pašvaldības ekonomiku, Valkas novada pārstāve stāstīja, — lai gan padziļināti šo jautājumu pašvaldība nav analizējusi, noteikti esot jūtams atbalsts vietējai tūrisma industrijai.

Valkāatvēries jauns hostelis "Piiri Hostel", kas gan piederot igauņu uzņēmējam un esot saistīts ar vienu no alkohola tirdzniecības vietām.

Salacgrīvas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Ilga Tiesnese savukārt nozīmīgu citu ekonomisko labumu no "alkohola tūrisma" pagaidām nesaskata. Saistībā ar jauno autobusa maršrutu, kas kursēs uz Ainažu "Alko1000" veikalu, tiek liktas cerības uz to, ka no jauna piesaistītie veikala klienti izvēlēsies apmeklēt ari tūrisma objektus Ainažos.

Vakar no Tallinas ostas sāka kursēt autobuss uz alkohola tirdzniecības veikala "Alko1000" filiālēm Valkā un Ainažos.

Plānots, ka autobusi šajā maršrutā kursēs reizi nedēļā.

Коньяк в бокалах - Sputnik Latvija
Lētais alkohols no Latvijas apdraud igauņu veselību

Raihan Group valdes loceklis Hanness Lehtoja pastāstīja, ka maršruts izstrādāts sadarbībā ar "Alko1000". 240 kilometrus tālais brauciens no Tallinas līdz Valkai un 195 kilometrus garais maršruts līdz Ainažiem izmaksās 45-55 eiro.

Valkā un Ainažos pasažieriem tiks dota stunda iepirkumiem, atpakaļceļā — viena stunda pusdienām.

Veikala "Alko1000" vadītāks Mēliss Reiljans paskaidroja, ka 99% klientu, kas iepērkas veikalu tīklā Latvijā, ir Igaunijas iedzīvotāji — viņi šeit iegādājas alkoholiskos dzērienus, jo tie ir lētāki, pateicoties akcīzes starpībai.

Ziņu lente
0