Indija, Nigērija, Sīrija un Irāka – no kurienes nākuši "jaunie igauņi"

© Sputnik / Александр Имедашвили / Pāriet pie mediju bankasОчередь за гражданством
Очередь за гражданством - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunija kļūst arvien daudznacionālāka, savukārt eksotisko valstu un teritoriju iedzīvotāji arvien aktīvāk apgūst vietējās platības.

RĪGA, 4. janvāris – Sputnik. Igaunijā dzīvo vairāk nekā 140 pasaules valstu pilsoņi, pēdējā laikā visaktīvāk pieaudzis Nigērijas un Indijas pilsoņu skaits, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz Stolitsa.

Дети-беженцы смотрят из окна - Sputnik Latvija
Vajāšana, vardarbība, nošķiršana no ģimenes: bēgļu stāsti par dzīvi pirms Latvijas

Pēc šī gada 1. janvāra datiem Igaunijā dzīvo 600 Nigērijas pilsoņi – gada laikā viņu skaits pieaudzis par 38%. Indijas pilsoņu kļuvis vairāk par 30% (691 cilvēks).

Visvairāk Igaunijā dzīvo Krievijas pilsoņu – 88 785 cilvēki, gada laikā viņu skaits samazinājies par 1%. Absolūtajā vairākumā tie ir pastāvīgi valsts iedzīvotāji, kuri šeit ir dzimuši vai izauguši. Visbiežāk Krievijas pilsonību izvēlas tā dēvētie "nepilsoņi" (pastāvīgie Igaunijas iedzīvotāji bez pastāvīgas pilsonības) – to skaits valstī ir 76 148 cilvēki.

Pārējie pilsoņi, migranti un bēgļi

Otro vietu pēc ārzemju pilsoņu skaita ieņem Somijas pilsoņi – 8800, 2018. gada laikā to skaits palielinājies par 7%.

Citu ES dalībvalstu pilsoņu vidū Igaunijā ir 5648 latvieši, 2534 lietuvieši, 2013 itāļi, 1722 francūži, 1410 zviedri un 826 rumāņi.

Беженцы с Ближнего Востока у выставочного центра в Гамбурге - Sputnik Latvija
Visus bēgļus atgriezīs Latvijā, un sāksies problēmas: politologs par Zviedrijas ietekmi

Pēc 2019. gada sākuma datiem valstī dzīvo 229 ārzemnieki, kuri ieradušies valstī Eiropas Savienības migrantu pārvietošanas programmas ietvaros ES robežās.

Saskaņā ar statistiku lielāko daļu pārvietoto veido Sīrijas valsts piederīgie – 167 cilvēki. Irākas pilsoņu skaits Igaunijā sastāda 44 cilvēki. Vēl 14 migranti ir no Jemenas.

Tāpat Eiropas iekšējās pārvietošanas programmas ietvaros Igaunijā dzīvo trīs Eritrejas pilsoņi un viens lībietis.

Ziņu lente
0