Lielveikalu Maxima tīkls Lietuvā sodīts par krāpšanos ar cenām

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Patērētāju tiesību aizsardzības centrs saņēmis pircēju sūdzības par to, ka cenas tirdzniecības zālē un kasē nesakrīt, turklāt kļūdaini norādīta dažu produktu ražošanas valsts.

RĪGA, 15. decembris – Sputnik. Patērētāju tiesību aizsardzības valsts pārvalde piespriedusi sodu veikalu tīklam Maxima 17 tūkstošu eiro apmērā par negodīgu komercdarbību, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz resora preses dienestu.

Patērētāju tiesību aizsardzības valsts pārvalde saņēmusi patērētāju sūdzības par to, ka preču cenas kasē atšķiras no cenrāžiem. Tāpat patērētāji sūdzējās, ka uzņēmums nepareizi norādījis noteiktu pārtikas preču ražošanas valsti reklāmā, bet pēc informācijas par atlaidēm autoprecēm noskaidrojies, ka uz daudziem produktiem atlaides neattiecas.

Apavi. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Izkrāptās summas daļēji atmaksātas. Veikals, kurā iepirkties nav ieteicams

Maxima LT vadība paskaidroja, ka minētās nesakritības radušās darbinieku kļūdas rezultātā. Uzņēmuma vadošie menedžeri apgalvoja, ka vienas un tās pašas preces bijušas izvietotas dažādos lielveikala plauktos un darbinieki nav paspējuši visur mainīt cenrāžus un nomainīt reklāmas stendus.

Patērētāju tiesību aizsardzības valsts pārvalde atzīmēja, ka uzņēmuma vadības pienākums ir veikt visu nepieciešamo, lai savlaicīgi informētu patērētājus par preču cenām un atlaidēm. Resors paskaidroja, ka informācija par preču cenām ir ļoti nozīmīga, pieņemot lēmumu par pirkumu. Ieraugot zemāku cenu, patērētājiem var rasties iespaids, ka viņi ietaupīs noteiktu naudas summu un nopirks preci lētāk.

Šī gada februārī Maxima jau tika piespriests naudas sods 15 tūkstošu eiro apmērā par to, ka tīkls nenodrošina saviem pircējiem preces ar izreklamētajām atlaidēm.

Стоянка такси в аэропорту Рига - Sputnik Latvija
Krāpšanās ar čekiem un negaidītas atlaides: taksometru haoss turpinās

Uzņēmuma Sabiedrisko un korporatīvo attiecību departamenta direktore Ernesta Dapkene pastāstīja, ka Maxima saņēmusi sodu par "atsevišķām kļūdām", nevis par virkni neatbilstību.

Tīkla veikalos strādā vairāk nekā 15 tūkstoši darbinieku un katru dienu apkalpo vairāk nekā 500 tūkstošus klientu. Turklāt ik nedēļu vidēja veikala darbinieki maina cenrāžus diviem tūkstošiem preču. Dapkene atzīmēja, ka tādos gadījumos kļūdas ir iespējamas, taču to cena uzņēmuma reputācijai ir milzīga.

Ziņu lente
0