Izkrāptās summas daļēji atmaksātas. Veikals, kurā iepirkties nav ieteicams

© pixabay / JimboChanApavi. Foto no arhīva
Apavi. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Žurnālistiem izdevies atmaskot krāpniekus – interneta apavu veikalu, taču pēc viņu zvana vietne pazudusi.

RĪGA, 23. novembris — Sputnik. Pēdējā laikā ierēdņi labprāt ziņo, ka iedzīvotāju labklājības līmenis Latvijā aug, cilvēki vēl joprojām meklē iespēju ietaupīt. Tāpēc rodas iespējas iedzīvoties krāpniekiem, piemēram, interneta veikalam shoeworldlv.com, ko palīdzējuši atmaskot programmas Bez Tabu žurnālisti televīzijas kanālā TV3.

Veikals piedāvājis pazīstamu zīmolu sporta un ikdienas apavus par zemām cenām. Raidījuma skatītāja bērni nolēmuši patstāvīgi pasūtīt apavus un samaksājuši par tiem sakrātos 55 eiro. Pagājis gandrīz pusotrs mēnesis, taču pasūtījums vēl joprojām nav piegādāts.

"Tad es sāku jautāt, kur tad ir tie apavi. Bērns man parādīja mājaslapu, kuru apskatot es saķēru galvu. Tur nav nekā no informācijas, kurai pēc likuma jābūt. Ne firmas nosaukums, ne adrese, ne reģistrācijas numurs. Pilnīgs feiks!" – pastāstīja skatītājs.

Sarakstē pārdevēja pārstāvis minējis dažādus absurdus iemeslus, kādēļ prece nav piegādāta.

Pircējiem radušās aizdomas, vai tikai aizkavēšanās nav saistīta ar neseno ziņu, ka Latvija muitai izdevies aizturēt lielu partiju viltotu apavu ar Nike preču zīmi. Taču VID paskaidroja, ka konteiners ar šiem sporta apaviem atrodas Rīgas brīvostas teritorijā kopš 2016. gada.

Galu galā pēc saspringtas sarakstes samaksātā nauda atgūta, taču ne pilnā apjomā – 55 eiro vietā atmaksāti 52 eiro.

Katli - Sputnik Latvija
Uzticības krāpnieki: Rīgā uzdarbojas katlu pārdevēji

Veikala vietnē publicēti divi tālruņa numuri. Viens no tiem ir izslēgts, bet pa otru atbildējis vīrietis, kurš atbildot par veikala lapu Instagram. Viņš neko nevarēja pastāstīt par firmu, taču apgalvoja, ka tā neesot Latvijas kompānija.

Žurnālisti parādīja veikala vietni Patērētāju tiesību aizsardzības centra speciālistiem. Viņu secinājums: ka tajā rakstītajam uzticēties nevar.

"Mūsu mājaslapā var atrast padomu, kā pārbaudīt, vai attiecīgais interneta veikals ir uzticams. Ja ņemam visus kritērijus, tad nav. Ne adreses, ne nosaukuma, uz ierakstiem saziņas čatā neviens neatbild," – uzsvēra PTAC pārstāve Santa Zarāne.

Žurnālisti pauda cerību, ka neviens nav paspējis pasūtīt apavus šajā interneta veikalā, jo pēc tālruņa sarunas vietne pazudusi.

Iepriekš jau vēstīts, ka pērn Latvijā konfiscēto viltoto preču apjoms bijis pusotru reizi lielāks nekā gadu iepriekš, turklāt visbiežāk runa ir par viltotiem apaviem un medikamentiem.

Ziņu lente
0