Lietuva uzsākusi reklāmas kampaņu "Viļņa – Eiropas G punkts" aiz valsts robežām

© Foto : facebook / Mantas BertulisРеклама Вильнюса
Реклама Вильнюса - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Reklāmas kampaņa tiks organizēta Londonā un Berlīnē. Tās mērķis – Viļņas popularizācija starp tūrisma maršrutiem Eiropā.

RĪGA, 4. augusts — Sputnik. No 9. augusta Vācijā un Lielbritānijā sāksies reklāmas kampaņa "Viļņa – Eiropas G punkts, vēsta Sputnik Lietuva.

Neviens nezina, kur tas ir, taču, kad atrodas, — tas ir lieliski," – skaidroja Lietuvas galvaspilsētas mērijas preses dienests.

Kampaņa notiks internetā. Tās mērķis – ieinteresēt Eiropas iedzīvotājus par iespēju apmeklēt Viļņu.

Reklāmas kampaņas autori ir jaunie dizaineri Jurģis Ramanausks un Skaiste Kaurinaite.

"Galvenā ideja ir tā, ka tikai retais zina, kur atrodas Viļņa, taču, kad ierodas, visi ir ļoti apmierināti un burtiski iemīļo to. Kad runa ir par vietu, par ko neviens nezina, taču visi ir apmierināti, kad to atrod, G punkta ideja parādās pati no sevis," – pastāstīja Ramanausks.

Kampaņai Eiropā tiks izmantota fotogrāfija, kurā redzamā meitene ar roku turas aiz palaga, uz kura redzama pasaules karte. No citiem variantiem organizatori nolēmuši atteikties.

Реклама Вильнюса - Sputnik Latvija
Rihards Eigims novērtēja Viļņas draiskulīgo reklāmu

Kampaņas laikā reklāmkarogi un video klipi tiks publicēti īpaša tīmekļa vietnē. Tās apmeklētājiem būs iespējams uzspēlēt spēli: pēc atbildēm uz dažiem jautājumiem katrs saņems individuāli izveidotu Viļņas karti ar vietām, ko viņam būs interesanti apskatīt.

Viļņas iedzīvotājus neparastā reklāma ieinteresēja jau ziemā – plakāts ar meiteni tika aktīvi apspriests tīmeklī.

Šogad Viļņa ir piesaistījusi ārvalstu mediju uzmanību. Lietuvas galvaspilsētu ieteikusi avīze The New York Times, pazīstami britu portāli The Guardian, The Independent, kā arī franču, vācu un somu mediji.

Lielākais ceļvedis pasaulē Lonely Planet iekļāvis Viļņu starp desmit apmeklējumam ieteicamākajām vietām Eiropā 2018. gadā.

Ziņu lente
0