Yandex.Taxi grasās šomēnes uzsākt darbu Viļņā

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Pāriet pie mediju bankasАвтомобиль службы "Яндекс.Такси"
Автомобиль службы Яндекс.Такси - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas galvaspilsēta kļuvusi par pēdējo Baltijas valstīs, kur grasās ienākt Krievijas kompānija.

RĪGA, 21. jūlijs – Sputnik. Krievijas serviss Yandex.Taxi jūlija beigās plāno uzsākt savu darbību Lietuvā. "Krievijas kompānija Yandex.Taxi drīzumā grasās uzsākt darbu Lietuvas teritorijā. Lietuvā kompānija startēs jūlija beigās," — raksta RIA Novosti.

Sastrēgums. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Kijeva nobijusies no "Yandex. Sastrēgumi" izmantošanas riska Krievijas uzbrukumam

Pēc kompānijas pārstāvja sacītā, jūlija beigās Viļņā jau ieplānots pasākums, kurā paziņos par kompānijas darbības uzsākšanu valstī. Šī gada marta vidū Krievijas kompānija sākusi strādāt Rīgā, taču jau pirmajā darba dienā Latvijā serviss nokļuva Valsts valodas centra redzeslokā: lietotāji bija neapmierināti ar to, ka atskaites par braucieniem viņiem atnāk krievu valodā. Pēc pusotra mēneša kompāniju sāka turēt aizdomās par informācijas vākšanu un spiegošanu, tad serviss apsolīja Latvijas iedzīvotājiem datu aizsardzību.

Kopš 1. maija Yandex.Taxi uzsāka darbu Tallinā. Igaunijā kompānija plāno atvērt savu biroju.

Yandex.Taxi serviss tika palaists 2011. gadā. Servisa īpašniece ir Nīderlandes Yandex.Taxi B.V. Yandex.Taxi strādā vairāk nekā 150 lielākajās Krievijas un vairāku bijušās PSRS valstu pilsētās.

Par to, ka Yandex.Taxi pievērsa uzmanību Baltijas valstīm, kompānijas ģenerāldirektors Tigrans Hudaverdjans paziņoja jau 2016. gada jūlijā.

Ziņu lente
0