"Yandex.Taxi" atklāj servisu Rīgā

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasАвтомобиль службы "Яндекс-такси".
Автомобиль службы Яндекс-такси. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā Krievijas kompānija konkurēs ar Igaunijā dibināto Taxify.

RĪGA, 15. marts – Sputnik. "Yandex.Taxi" izgājis Eiropas Savienības tirgū, uzsākot darbu Rīgā, raksta "Kommersant".

"Mēs sen esam domājuši par iziešanu Baltijas valstīs. Visvairāk sadarbības piedāvājumu nāk no Latvijas, tādēļ mēs nolēmām sākt ar Rīgu," — skaidro "Yandex.Taxi" starptautiskās attīstības direktors Mušegs Saakjans.

Taksometrs - Sputnik Latvija
Uber un Taxify šoferi Lietuvā organizējuši protesta akciju

Rīgā darbosies vienots tarifs: mašīnas padošana maksās ne vairāk par 0,71 EUR, tālāk – ne vairāk par 0,36 EUR par kilometru un 0,13 EUR par brauciena minūti. Apmaksāt braucienu varēs skaidrā naudā vai aplikācijā ar bankas karti. Turklāt pirms servisa ienākšanas Latvijā Yandex atjaunoja un precizēja galvaspilsētas karti. Lai vadītāji varētu izveidot optimālu maršrutu, ņemot vērā sastrēgumus un satiksmes ierobežojumus, uzsver kompānijā.

"Yandex.Taxi" pelna uz komisijas rēķina, ko iekasē no vadītāja, tās diapazons sastāda 12-19%. Taču palaišanas posmā jaunajā reģionā serviss tradicionāli neievieš komisiju. Agregāts nestrādā pa tiešo ar vadītājiem, sadarbojoties tikai ar taksometru parkiem un dispečeru dienestiem. Palaišanas brīdī pie servisa pieslēgtas vairāk nekā 200 mašīnas no desmit taksometru parku partneriem, to skaits pieaugs, sola kompānijā.

Latvijā Krievijas serviss konkurēs pirmām kārtām ar Igaunijā dibināto Taxify, kas darbojas, pēc viņu pašu datiem, vairāk nekā 20 valstīs. Taxify tarifi sakrīt ar tiem, ko uzstādījusi "Yandex.Taxi", taču minimālais brauciens Taxify pasažierim izmaksās 2,50 EUR.

Par to, ka "Yandex.Taxi" interesējas par Baltijas valstīm, kompānijas ģenerāldirektors Tigrans Hudaverdjans ziņoja jau 2016. gada jūlijā.

Ziņu lente
0