Ziņas no Valgas: dzemdību nams slēgts, dzemdības notikušas ceļa malā

© Foto : pixabayНоворожденный
Новорожденный - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
1. jūlijā Valgā tika slēgta dzemdību nodaļa, un tikai nedēļu vēlāk pirmais bērns nāca pasaulē pa ceļam uz Tartu.

RĪGA, 11. jūlijs — Sputnik. Igaunijas valsts pārvaldes ministrs Janeks Megi ir īsts gaišreģis – pēc dzemdību nama slēgšanas Valgas pilsētā Igaunijā vietējā iedzīvotāja bija spiesta dzemdēt mašīnā pa ceļam uz Tartu, raksta Sputnik Igaunija

Latvijas iedzīvotājs dodas uz Igauniju - Sputnik Latvija
Valkas pilsēta aicina saglabāt dzemdību namu Valgā

2018. gada marta vidū kļuva zināms, ka tuvākajā laikā tiks slēgti dzemdību nami Valgas un Pilvas pilsētās Igaunijas dienvidos. Abu pilsētu iedzīvotāji bija sašutuši – viņi būs spiesti meklēt akušiera palīdzību Tartu, taču tas, pēc viņu domām, nav drošākais pasākums dzemdētājām.

Ar lūgumu neslēgt dzemdību namu Valgā pie Igaunijas valdības vērsās arī Latvijas pilsētas Valkas dome – tajā dzemdību nams ir slēgts jau sen, un vietējās sievietes dzemdē Valgā. Lūgumi nelīdzēja, un 1. jūlijā dzemdību nams tika slēgts.

Savukārt 8. jūlija rītā ātrās palīdzības brigāde, kas veda dzemdētāju no Valgas uz Tartu, pieņēma dzemdības ceļa malā.

"Diena sākas pozitīvi. Pl. 06:43 no rīta mēs palīdzējām ieraudzīt dienas gaismu jaunam cilvēkam vārdā Mia. Apsveicu!" – viens no brigādes locekļiem pastāstīja Facebook.

Šādus notikumus jau maijā prognozēja Igaunijas valsts pārvaldes ministrs Janeks Megi. "Strādājot pie šī jautājuma, sapratu, ka Valgā var mierīgi dzemdēt arī turpmāk. Igaunijā var dzemdēt arī laukā, vienpadsmit cilvēki Igaunijā nāk pasaulē automašīnā," – ministrs uzsvēra valsts televīzijas ēterā.

Ziņu lente
0