Igaunijā pārapbedīti sarkanarmieši

© baltnews/Никита КузьминВечный огонь на братском кладбище
Вечный огонь на братском кладбище - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Svētdien Mārdu pilsētas kapos tika pārapbedīts septiņdesmit viens Sarkanās armijas karavīrs.

RĪGA, 7. maijs — Sputnik. Svētdien netālu no Tallinas – Mārdu pilsētas kapu memoriālā tika pārapbedīts 71 Sarkanās armijas karavīrs, kuri gājuši bojā, atbŗīvojot Igauniju no fašistiem, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz pilsētas mērijas sniegto informāciju.

Церемония захоронения останков советских воинов на братском кладбище в Ропажи - Sputnik Latvija
Mūžīgs miers un mūžīga slava: 240 padomju karavīri apbedīti Ropažos

Mārdu mērs Vladimirs Arhipovs uzsvēra, ka pilsēta ciena vēsturisko piemiņu un no visas sirds godā cilvēkus, kuri atdevuši savu dzīvību cīņā ar fašismu.

"Otrais pasaules karš aiznesa milzum daudz dzīvību, tas skāra gandrīz ikvienu ģimeni un līdz šim laikam atbalsojas daudzu šodien dzīvojošo cilvēku sirdīs. Reizi gadā mēs pulcējamies šeit, dažādu vecumu un tautību cilvēki, lai atcerētos un godātu šajā briesmīgajā karā bojāgājušo piemiņu, kā arī paust savu cieņu veterāniem," – teica mērs.

Pārapbedīšanas ceremonijas Mārdu memoriālā norit ik gadus kopš 2005. gada – šogad tā notika jau trīspadsmito reizi. Tagad Mārdu kapu memoriālā mūža mierā guldīti 1070 karavīri, kuri gājuši bojā Igaunijas teritorijā Otrā pasaules kara laikā. Meklējumus ik gadus veic militāri vēsturiskās apvienības "Vironija" un militāri vēsturiskā kluba "Front Line" aktīvisti.

Ziņu lente
0