Viļņas mērs paziņojis, ka iekļuvis Krievijas "melnajā sarakstā"

© Sputnik / Александр ЛиповецРемигиюс Шимашюс
Ремигиюс Шимашюс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sestdien kļuva zināms, ka Maskava spērusi atbildes soļus pret atsevišķiem odioziem Lietuvas politiķiem.

RĪGA, 1. maijs – Sputnik. Viļņas mērs Remiģijs Šimašus paziņoja, ka iekļuvis visnaidīgāk noskaņoto Lietuvas politiķu un politologu sarakstā. Par šo sarakstu izveidošanu sestdien paziņoja Krievijas Ārlietu ministrija.

Par to Viļņas pilsētas mērs paziņoja savā lapā sociālajā tīklā Facebook.

Работа таможенного поста аэропорта Казань - Sputnik Latvija
Krievija aizliegusi iebraukt valstī naidīgi noskaņotiem politiķiem no Lietuvas

Kā vēsta Sputnik Lietuva, Šimašus apgalvo, ka viņš pats pirms vairāk kā desmit gadiem nolēma nebraukt uz Krieviju, savukārt Maskavas negatīvā attieksme pret viņu radās vēl tad, kad viņš ieņēma tieslietu ministra amatu.

"Vēl būdams tieslietu ministrs, nopelnīju man personīgi adresētu Krievijas ĀM preses dienesta paziņojumu par to, cik "slikti es reaģēju" uz viņu jautājumiem par tā saucamo fašismu un tā saucamajiem patiesajiem un nepatiesajiem varoņiem," — paziņoja Lietuvas galvaspilsētas mērs.

Sestdien Krievijas ĀM paziņoja par to, ka Maskava, atbildot uz Lietuvas rīcību, aizliedza ieceļošanu Krievijas teritorijā visnaidīgāk noskaņotajiem Baltijas republikas politiķiem un politologiem. Kā uzsvēra iestādē, tas kļuva par Krievijas atbildi uz partneru provokatīvo rīcību, jeb amerikāņu "Magņitska" saraksta analoga pieņemšanu Lietuvā.

Здание Сейма Латвии - Sputnik Latvija
Politika
Latvijas Saeimas komisija apstiprinājusi "Magņitska likuma" analogu

Tāpat Krievijas ĀM brīdināja, ka "melnais saraksts" paliek atvērts un var tikt jebkurā laikā papildināts ar citiem odioziem Lietuvas politiķiem, ja Viļņa turpinās "provokatīvo līniju".

Krievijas sarakstā iekļuva valdošās parlamenta frakcijas "Zemnieku un zaļo savienības" loceklis Vitauts Bakass, Seima deputāti, konservatori Laurins Kasčuns un Rasa Jukņavičene, politiķis Mantass Adomens, kā arī žurnālisti Rimvids Valatka un Andruss Tapins un daži citi lietuvieši, kuri pazīstami ar savu rusofobo nostāju un regulāriem antikrieviskiem izteicieniem un iniciatīvām. Pēc minēto personu sacītā, ierobežojumi darbosies tuvākos piecus gadus.

Ziņu lente
0