Krievija aizliegusi iebraukt valstī naidīgi noskaņotiem politiķiem no Lietuvas

© Sputnik / Максим Богодвид / Pāriet pie mediju bankasРабота таможенного поста аэропорта "Казань"
Работа таможенного поста аэропорта Казань - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Ārlietu ministrija norādīja, ka "melnais saraksts" nav noslēgts, un tajā var parādīties arī citi sabiedriskie darbinieki, kuri demonstrēs atklātu rusofobiju.

RĪGA, 29. aprīlis — Sputnik. Maskava pieņēmusi lēmumu atbildēt uz Lietuvas darbībām un aizliegusi apmeklēt Krieviju naidīgi noskaņotiem Lietuvas pilsoņiem, informēja RIA Novosti, atsaucoties uz Ārlietu ministrijas Informācijas un preses departamentu.

"Kā zināms, Krievija nemēdz palikt parādā partneriem sakarā ar viņu provokatīvajām darbībām," – teikts ĀM paziņojumā.

Pasākumi veikti, atbildot uz ASV "Magņitska aktam" līdzīga likuma pieņemšanu. "Melnajā sarakstā" iekļauti Lietuvas politiķi, deputāti un politologi, kuri pauž Krievijai atklāti naidīgu viedokli.

Latvijas un Krievijas karogi - Sputnik Latvija
Latvija baidās "dabūt pa degunu" no Krievijas – atbildi uz "Magņitska sarakstu"

Vienlaikus Ārlietu ministrija norādīja, ka "melnais saraksts" nav noslēgts, un tajā var parādīties arī citi sabiedriskie darbinieki, kuri demonstrēs atklātu rusofobiju.

2017. gada novembrī Lietuvas parlaments pieņēma ASV "Magņitska aktam" līdzīgu likumu. Tas paredz aizliegumu ierasties republikā ārvalstniekiem, kuri esot saistīti ar liela mēroga korupciju, naudas atmazgāšanu vai cilvēka tiesību pārkāpumiem.

Janvārī likums stājās spēkā. Valsts migrācijas departamenta publicētajā versijā iekļauti 40 Krievijas pilsoņi, kuru vidū ir Čečenijas vadītājs Ramzans Kadirovs, Krievijas Izmeklēšanas komitejas vadītājs Aleksandrs Bastrikins, Izmeklēšanas komitejas vadītāja vietnieks Oļegs Logunovs, tiesneši Jeļena Stašina, Aleksejs Krivoručko, Svetlana Uhnaļeva un Sergejs Podoprigorovs.

Ziņu lente
0