Lietuvā aicina gatavot veselības aprūpi iespējamajam karam

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Seima deputāti izstrādās medicīnas iestāžu darba mehānismu kara darbības uzsākšanās gadījumam, savukārt Lietuvas medicīnas augstskolās plāno ieviest speciālas mācību programmas.

RĪGA, 31. marts – Sputnik. Lietuvas Seima deputāti un valdības locekļi ceturtdien apsprieda jautājumu par valsts veselības aprūpes sistēmas rīcību algoritmu kara darbību laikā, vēsta Sputnik Lietuva.

Diskusijas dalībnieku vidū bija aizsardzības ministrs Raimunds Karoblis, veselības ministrs Aurēlijs Veriga, kā arī parlamenta veselības aprūpes jautājumu komitejas priekšsēdētāja Asta Kubilene. Veriga paziņoja, ka augstskolās jāpievērš uzmanība īpašai medicīnas studentu sagatavošanai kara gadījumam.

"Daļa sabiedrības joprojām atceras tā saucamās bijušās militārās mācības, kas pastāvēja universitātēs, šajā gadījumā mums arī jāpadomā par kaut kādu mehānismu," — paziņoja viņš.

Керсти Кальюлайд - Sputnik Latvija
Igaunijas prezidente aicinājusi ES palielināt izdevumus Baltijas aizsardzībai

Pēc viņa sacītā, speciāla programma medicīnas augstskolām tiks izstrādāta kopā ar Aizsardzības ministriju. Savukārt Seima deputāti plāno pārdomāt veselības aprūpes iestāžu darba mehānismu kara darbību uzsākšanās gadījumam.

Paziņojumi par tā saucamajiem Krievijas draudiem periodiski skan no rietumu politiķu puses, visbiežāk no Baltijas valstīm un Polijas.

Maskavā vairākkārt uzsvēra, ka Krievija nekad neuzbruks nevienai no NATO dalībvalstīm. Pēc Krievijas ĀM vadītāja, Sergeja Lavrova teiktā, NATO lieliski zina par Maskavas plānu neesamību uzbrukt kādam, un tas vienkārši tiek izmantots kā iegansts vairākas militārās tehnikas un bataljonu izvietošanai Krievijas robežu tuvumā.

Ziņu lente
0