Lietuvas veikalos aug vairāku produktu cenas

© Foto : pixabayIepirkumu ratiņi lielveikalā
Iepirkumu ratiņi lielveikalā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Gada laikā Lietuvas veikalos visvairāk pieaugušas alkoholisko dzērienu un tabakas cenas, taču būtiski kritušās dārzeņu cenas.

RĪGA, 11. marts — Sputnik. Lietuvā visātrāk aug alkoholisko dzērienu un tabakas cenas — gada laikā tās palielinājušās pae 11,8%, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz valsts Statistikas departamenta preses dienestu.

Dati par 2018. gada februāri liecina, ka patēriņa preču un pakalpojumu cenas gada laikā vidēji pieaugušas par 3,8%.

Коньяк в бокалах - Sputnik Latvija
Pavasara pirmajā dienā alkohols Latvijā kļūs dārgāks

No atsevišķām produktu kategorijām visvairāk pieaugušas alus (par 23,4%), cietā kurināmā (19,8%) un vīna (13,8%) cenas.

Mēreni pieaugušas arī sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu (8,6%), tabakas izstrādājumu (7,3%), piena, piena produktu, siera un olu (5,8%) cenas.

Toties vairākas preces un pakalpojumi kļuvuši lētāki. Ievērojamākais cenas samazinājums vērojams dārzeņu plauktos — vairāk nekā par 10 procentiem.

Statistikas departamenta dati liecina, ka patēriņa preču cenas gada laikā pieaugušas par 2,9%, pakalpojumu cenas — par 5,1%.

Februāra sākumā publicētie Eurobarometer aptaujas rezultāti liecina, ka ES valstu vidū par pārtikas produktu un pakalpojumu cenu pieaugumu visvairāk nobažījušies Lietuvas iedzīvotāji. Lielākā daļa lietuviešu — 65% — norādīja, ka cenu pieaugums ir vissvarīgākā problēma.

Ziņu lente
0