Igaunijā karavīri atteicās dziedāt par krievu nogalināšanu

© Sputnik / Сергей Степанов / Pāriet pie mediju bankasВоенные учения НАТО Spring storm в Эстонии
Военные учения НАТО Spring storm в Эстонии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tiesībsardzes birojs "Kitež" nosūtīja pieprasījumu Igaunijas Aizsardzības ministrijai, lai noskaidrotu, vai tiešām karavīrus aicina dziedāt "Mežabrāļu dziesmu", kurā slavināta krievu tautības cilvēku slepkavošana.

RĪGA, 27. februāris – Sputnik. Vairāki Igaunijas Aizsardzības spēku karavīri atteikušies dziedāt "Mežabrāļu dziesmu", kurā slavināta krievu tautības cilvēku slepkavošana, vēsta Sputnik Igaunija.

Украинские военнослужащие, архивное фото - Sputnik Latvija
Latvietis karo Ukrainas pusē un aicina "nogalināt krievus"

Tiesībsardzes biroja "Kitež" direktors Mstislavs Rusakovs pastāstīja, ka jauniešiem tika izdotas lapiņas ar "Mežabrāļu dziesmas" tekstu, kurā ir atrodami sekojoši vārdi: "Tagad brienu pa purviem un takām un slaktēju krievu tiblas ("tibla" ir noniecinošs vārds, ar ko daži igauņi sauc krievus – red.)."

Tiesībsardzes birojs "Kitež" nosūtīja pieprasījumu Igaunijas Aizsardzības ministrijai ar kopiju tiesību kancleram un vienlīdzības jautājumos pilnvarotām pārstāvim, lai noskaidrotu, vai šī informācija atbilst patiesībai, un, ja atbilst, vai Aizsardzības ministrijā uzskata par likumīgu ierindas dziesmas izmantošanu, kurā tiek aicināts nogalināt krievus.

"Gaidīsim atbildi. Ceru, ka pēc piecām dienām mēs to saņemsim. Mēs uzskatījām par savu pienākumu darīt šo informāciju zināmu ministrijai, jo tas ir vienkārši drausmīgi. Turklāt man nav pamata apšaubīt cilvēku godīgumu, kuri pie manis vērsās ar šādu informāciju. Tas nav pirmais gadījums, tamlīdzīgs noticis arī iepriekš, taču šoreiz zēni izrādīja principialitāti," — pastāstīja Rusakovs.

Ziņu lente
0