Latvietis karo Ukrainas pusē un aicina "nogalināt krievus"

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasУкраинские военнослужащие, архивное фото
Украинские военнослужащие, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Drošības policija zina, ka Aizkrauklē dzimušais Vitālijs Šampiņš jau vairākus gadus dienē Ukrainas brīvprātīgajā bataljonā, taču šo situāciju nekomentē.

RĪGA, 1. septembris — Sputnik. Internetā parādījies videoieraksts, kurā Ukrainas austrumos Ukrainas armijas pusē karojošs latvietis aicina slepkavot krievus, raksta Baltnews.lv.

Iepriekš Vitālija Šampiņa stāstu, kurš 2015. gadā pēc Facebook draugu uzaicinājuma ieradās Ivanofrankivskā, lai cīnītos pret krieviem, šī gada maijā publicēja Ukraiņu portāls 112.ua. Līdz šim Šampiņš, pēc viņa teiktā, atradies speciālās vienības 500 cilvēku grupā, kas tika nosūtīta uz Irāku 2014. gadā, turklāt daudzi viņa draugi no Latvijas tur gājuši bojā.

Vietne Baltnews.lv konstatēja, ka 1982. gadā Aizkrauklē dzimušais Vitālijs Šampiņš ir reāla personība, un uzsvēra, ka viņa dalība Ukrainas zemessardzē pārkāpj Krimināllikuma 95.1 pantu, kas paredz sodu par dienēšanu ārvalsts vai cita starptautisko tiesību subjekta vai tā teritorijā izveidotajos bruņotajos spēkos, iekšējā karaspēkā, militārajā organizācijā, izlūkošanas vai drošības dienestā, policijā (milicijā) vai tieslietu institūciju dienestā.

Savukārt Drošības policijā (DP) pēc portāla Mixnews lūguma apstiprināja, ka bruņotā konfliktā Ukrainas austrumos Ukrainas armijas pusē tiešām piedalās latvietis Vitālijs Šampiņš.

Aizsardzības ministrijā Mixnews.lv informēja, ka šīs personas darbība Ukrainas teritorijā neesot tās kompetencē.

"Vienīgais, ko varam pateikt — šis cilvēks nekad nav dienējis Nacionālajos bruņotajos spēkos un viņam nav nekāda sakara ar aizsardzības jomu," — informēja resorā.

Šonedēļ kļuvušas zināmas talsinieka Inta Geršmaņa dzīves stāsta detaļas, kurš 2015. gadā aizbraucis uz Doņecku karot DTR pusē. Viņš atzīst, ka ilgojas pēc padomju laikiem, un, ierodoties Ukrainā, juties tā, it kā būtu pārcēlies laikā. Geršmanis sevi dēvē par DTR pilsoni, un viņam jau ir neatzītās republikas pase. Par prettiesisku piedalīšanos bruņotā konfliktā Austrumukrainā apsūdzēts arī daugavpilietis Artjoms Skripņiks, tomēr tiesa šogad 4. augustā viņu attaisnoja.

Ziņu lente
0