Lietuvā aizturēja trīs aizdomās turamos spiegošanā "Krievijas labā"

CC0 / pexels / Шпион с фотоаппаратом
Шпион с фотоаппаратом - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas tiesībsargājošās iestādes aizturējušas trīs lietuviešus, viņus apsūdz ziņu nodošanā Krievijas specdienestiem.

RĪGA, 2. februāris – Sputnik. Lietuvā aizturēti trīs pilsoņi, kurus tur aizdomās par informācijas nodošanu Krievijas specdienestiem par militārajiem un stratēģiskajiem objektiem republikā, vēsta Sputnik Lietuva ar atsauci uz Ģenerālprokuratūras preses dienestu.

Aizdomās turamos aizturēja pērnā gada beigās, taču par to kļuva zināms tikai ceturtdien. Kā tika noskaidrots, viņus aizturēja dažādās vietās un dažādā laikā.

Drošības policija - Sputnik Latvija
Par spiegošanu aizturēts Latvijas pilsonis

Aizturētos tur aizdomās par to, ka viņi par naudu nodeva informāciju Krievijas specdienestiem. Viens no aizdomās turamajiem strādāja pilsoniskās aizsardzības amatā republikas Gaisa militāro spēku bāzē Šauļos. Otrs aizdomās turamais lietuvietis pastāvīgi dzīvo ārzemēs ar uzturēšanās atļauju.

Trešais aizdomās turamais tiek apsūdzēts par to, ka viņš sistemātiski vāca neslepenus datus par objektiem, ko novēroja Klaipēdas ostas un citu pilsētas sabiedrisko vietu apmeklēšanas laikā.

Tiesībsargājošās iestādes uzsāka izmeklēšanu, pamatojoties uz militārā izlūkdienesta informāciju. Aizturētajiem draud cietumsods līdz 15 gadiem.

Ziņu lente
0