Igaunijas specdienesti atstrādājuši migrantu pārtveršanu jūrā

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Pāriet pie mediju bankasMigranti laivā. Foto no arhīva
Migranti laivā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Glābēji, specvienība, paramediķi, policija un robežsargi, kopumā 130 darbinieki no dažādām iestādēm kopīgiem spēkiem atstrādājuši Somu līcī mācību situāciju ar nelikumīgo migrantu pārtveršanu.

RĪGA, 21.augusts — Sputnik. Igaunijas operatīvie un speciālie dienesti piedalījās mācībās Somu līcī, kuru galvenais mērķis bija atstrādāt situāciju ar aizdomīga kuģa pārtveršanu, kurā atradās migranti, kuri savukārt mēģina iekļūt valstī, vēsta Sputnik Igaunija ar atsauci uz rus.err.ee.

Pēc sākotnējā scenārija, Somu līcī it kā notikusi kuģu sadursme, kuri pārved nelegālos migrantus, un pēc tam daži no nelegāļiem mēģina iekļūt Igaunijā.

Флаги с символикой Консервативной партии Эстонии - Sputnik Latvija
Igauņu konservatori piedāvā izsūtīt no Eiropas visus musulmaņus

Tieši šādā situācijā glābējiem, specvienībai, paramediķiem, policijai un robežsardzei bija jāizpilda savus uzdevumus un nodemonstrēt, cik precīzi un sakārtoti dažādas iestādes spēj rīkoties līdzīgos gadījumos.

Kopumā mācībās tika iesaistīti 130 cilvēki, turklāt šāda situācija tika atstrādāta "jūras nosacījumos" pirmo reizi.

Pēc policijas leitnanta Prīta Sāra vārdiem, agrāk šādas mācības tika rīkotas pierobežas iekšējos ūdeņos un uz sauszemes, taču tā kā līdzīga notikuma varbūtība kļūst arvien reālāka, specdienestiem ir jābūt tam gataviem.

"Galvenais mācību mērķis ir noteikt kā izmantot resursus un virzīt dienestu rīcību, un kādus tieši pasākumus ir jāveic, " paskaidroja Sārs.

Kā jau iepriekš tika ziņots, nesen laiva ar četrdesmit nelegāliem migrantiem pietauvojās pludmalē, kur daudzi sauļojās un peldējās un šādu notikumu attīstību negaidījuši atpūtnieki.

Rātslaukums Tallinā - Sputnik Latvija
Žurnālists: Igaunija un Latvija nekļūs par ziemeļvalstīm ar nepilsoņu problēmu

Incidents noticis 10.augustā Andalūzijā, populārā kūrortā Plaja-de-los-Alemanes. Piepūšamā laiva, kurā atradās 40 melnādaini nelegālie migranti, piečaloja tieši pie pludmales krasta, pēc kā robežpārkāpēji izklīda katrs savā virzienā.

Savukārt Igaunijas Glābšanas departamenta darbinieki 19.augustā Igaunijas muzejā Rokka-al-Mare zem klajām debesīm nodemonstrēja dažādu paaudžu glābšanas tehniku.

Tieši 19.augustā valstī tiek atzīmēta tā saucamā glābšanas dienestu "ģimenes diena". Svētki ir neoficiāli, taču radies kā Igaunijas sabiedrības pateicības dāvinājums glābējiem, kuri, saskaņā ar veikto aptauju, izraisa valsts iedzīvotājiem vislielāko uzticību.    

Ziņu lente
0