Kaļiņingradas domes deputāts apšauba Lietuvas celtā žoga nozīmi

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kaļiņingradas domes deputāts paudis, ka Lietuvas plāniem celt nožogojumu uz Krievijas robežas ir psiholoģiska nozīme, kas neietekmēs cilvēku dzīvi pierobežas rajonos.

RĪGA, 31. maijs — Sputnik. Lietuvas lēmums celt žogu uz Krievijas robežas Kaļiņingradas iedzīvotāju dzīvi neietekmes, solīja Kaļiņingradas apgabala domes deputāts Jevgēņijs Abarjuss.

"Esmu pārliecināts, ka mūsu pierobežas rajonu iedzīvotājiem nebūs nekādas starpības — būs kaimiņiem žogs vai nebūs. Caurlaides punkti strādās kā parasti, saskaņā ar pašreizējo likumdošanu. Drīzāk šim nožogojumam būs psiholoģiska nozīme, patiesībā mūs neskar, vai būvdarbiem būs kāda nozīme, taču tas ir citas valsts lēmums," — aģentūrai RIA Novosti pastāstīja politiķis.

Žoga būvdarbus plānots pabeigt līdz šī gada 20. decembrim. Lietuvas Robežsardzes dienests jau ir informējis, ka parakstīts līgums ar uzņēmēju par žoga būvdarbiem uz Krievijas robežas 44,6 km iecirknī par 1,3 miljoniem eiro. Līdz divus metrus augsto žogu veidos metāla segmenti ar papildu iekārtām.

Dienests informē, ka līdz šim 109 km garā ūdens robeža pie Nemunas upes bija aprīkota ar novērošanas sistēmu. Jaunais nožogojums tiks celts uz sauszemes. Tam paredzētie līdzekļi tiek piešķirti no Lietuvas valsts budžeta.

Ieceri uzcelt žogu uz Krievijas robežas Viļņa pauda šī gada janvārī. Lietuvas premjers Saulis Skvernelis norādīja, ka ar tā palīdzību valsts plāno kontrolēt ES austrumu robežas un valsts ekonomisko drošību, kā arī pretoties nelegālajai migrācijai.

Kaļiņingradas gubernatora amata pagaidu izpildītājs Antons Alihanovs informēja, ka Krievija ir gatava atbalstīt jebkuru iniciatīvu, kas vērsta uz kontrabandas apkarošanu un robežas "caurskatāmību" — pat piegādāt Lietuvā ķieģeļus žoga celtniecībai.

Tāpat Lietuvas Robežsardzes dienests iecerējis līdz 2020. gadam uzcelt žogu uz Baltkrievijas robežas.

Latvija jau ceļ uz Krievijas robežas 2,7 metrus augstu stiepļu būvi, kuras augšdaļā izstieptas dzeloņstieples. Žogs būs 92 km garš un izmaksās 17 miljonus eiro.

Igaunijas varasiestādes apstiprinājušas vērienīgu projektu Igaunijas un Krievijas pierobežas joslas labiekārtošanai par 71 miljonu eiro. kaimiņi plāno izbūvēt patruļu taku, šķēršļus dzīvniekiem, barjeras, tiltiņus un citus elementus uz robežas 339 km garumā, kā arī uzcelt 108 km garu un 2,5 metrus augstu žogu.

Ziņu lente
0