Nožogojums uz robežas ar Krieviju Lietuvai izmaksās 1,3 miljonus dolāru

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Divus metrus augstais žogs uz robežas ar Kaļiņingradas apgabalu parādīsies šī gada nogalē.

RĪGA, 10. maijs — Sputnik. Lietuvas valsts robežas apsardzes dienests parakstījis kontraktu ar slēgto akciju sabiedrību Gintrėja par 44,6 km gara žoga būvdarbiem uz Krievijas robežas, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz valsts iestādes sniegto informāciju.

Divus metrus augstā žoga un aprīkojuma cena — 1 miljons 335 tūkstoši eiro. Līdzekļi piešķirti no Lietuvas budžeta.

Nožogojums tiks izbūvēts no Lietuvas, Krievijas un Polijas robežu saskares vietas līdz Nemunai. Tā būvdarbus plānots pabeigt šī gada nogalē.

Krievijas Federācijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Lietuvā Aleksandrs Udaļcovs - Sputnik Latvija
Krievijas vēstnieks Lietuvā uzskata, ka Lietuvas tirdznieciskās attiecības ar Krieviju nesaglabāsies

Līdz šim Lietuvas un Kaļiņingradas valsts robežu apzīmēja tikai īpašas zīmes un 13 metrus plata kontroles līnija.

Iepriekš Lietuvas iekšlietu ministrs Eimutis Misūns paziņoja, ka žoga būvdarbiem uz Kaļiņingradas apgabala robežas Lietuvas budžetā paredzēti 3,6 miljoni eiro.

Eiropas Komisija apstiprināja Polijas un Krievijas, kā arī Lietuvas un Krievijas pierobežu sadarbības programmas Kaļiņingradas apgabalā un kaimiņvalstu reģionos. Krievijas un ES kopējās programmas izstrādātas ar mērķi celt cilvēku dzīves līmeni un risināt sociālos jautājumus abās robežu pusēs.

Krievijas un Lietuvas programmas galvenie uzdevumi — robežu pārvalses sistēmu un drošības pilnveidošana, kultūras popularizācija, kā arī vietējās un reģionālās pārvaldes atbalsts.

Ziņu lente
0