Igaunijas avīze izdzēsusi Latviju no Eiropas kartes

CC BY-SA 2.0 / Chad Miller / EuropaEiropas karte. Foto no arhīva
Eiropas karte. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunijas avīze Postimees publicēja Eiropas karti, kurā nav atrodama Latvija.

RĪGA, 29.marts — Sputnik. Igaunijas avīze Postimees ekonomikas lappusē publicējusi Eiropas karti, kurā Latvijas viļņus veļ Baltijas jūra, vēsta Sputnik Igaunija.

Par kuriozu kļuva zināms, pateicoties igauņu avīzes komentētajai Evelīnai Kaldojai, kura savā sociālā tīkla Facebook lapā uzrakstīja: "Nu ir atnākusi tā diena, kad mēs esam zaudējuši Latviju. Piedodiet, draugi, jūs varat pārcelties uz dzīvi pie mums, stiprināt senās Livonijas tradīcijas Igaunijas dienvidos, reiz tur jau bija Ziemeļu Livonija."

Žurnāliste steidza atzīmēt, ka viss šis stāsts nav vērsts pret latviešiem.

"Un starp citu jūs mūs pilnībā apmierināt kā kaimiņi. Un mums nekad nav bijis nekādas vēlmes, lai Latvijas vietu ieņemtu jūra," — uzrakstīja Kaldoja.

Plaša diskusija sakarā ar Postimees kļūdu nesekoja, igauņi vien izteica neizpratni sakarā ar šo starpgadījumu. Bet Latvijas mediji gan daudz aktīvāk izteica dažādus minējumus sakarā ar nepareizās kartes publicēšanu.

Флаги России и НАТО - Sputnik Latvija
Viedoklis
Eksperts: Baltija pasaules politikas kartē nav atrodama

Piemēram, "Latvijas avīze" uzskata: "Vai tiešām igauņi mums skarbi pasaka — pietiek vienreiz ar tām jūsu augstprātīgajām anekdotēm, kurās stāstāt, ka Urmass un Tomass ir lēnīgi puiši? Vai Igaunija kā jau kārtīga un garlaicīga ziemeļvalsts vēlas norobežoties no Baltijas un tādēļ upurē Latviju — atdod jūrai, lai izveidotu "drošības koridoru" starp Lietuvu?"

Pati Postimees nekādi nekomentēja aizmāršību. Valda uzskats, ka nekorektā ilustrācija publicēta tehniskas kļūdas dēļ.

Ziņu lente
0