Dienesta grūtības Igaunijā: NATO kareivjiem aizliegs dzert un apmeklēt striptīzu

© Sputnik / Давыдов / Pāriet pie mediju bankasАмериканские солдаты
Американские солдаты - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ārzemju prese apsūdz Krievijas masu medijus ziņu veidošanā, kas tēlo NATO kareivjus, kuri atrodas Igaunijā, kā nenobriedušus jaunekļus, tāpēc viņu uzturēšanās šo valstu teritorijā sola būt ne pārāk jautra.

RĪGA, 20. marts – Sputnik. Reaģējot uz ziņu par 120 britu karavīru ierašanos Igaunijā, britu prese pasteidzās ar paziņojumu, ka viņus gaida karš ar "Kremļa viltus ziņām", paziņoja BBC krievu dienests.

"Maskava uzsāka propagandas kampaņu ar mērķi izplatīt viltus ziņas britu kareivju diskreditēšanai," – uzrakstīja Sunday Times. Specdienesta darbinieki, pēc avīzes datiem, brīdināja NATO karaspēkus par to, ka viņiem ir jāizbēg seksuālās "lamatas" vietās, kurās var iedzert, vai "krievu provokatorus", kuri var iesaistīt britu kareivjus kautiņos, lai pēc tam publicētu videoierakstus internetā.

Tas tiek darīts, it kā, lai izveidotu sabiedrībā viedokli, ka NATO spēki – tie ir okupanti, "tas ir cietsirdīgu kareivju pulks, kas slikti izturas pret vietējiem iedzīvotājiem."

Логотип ресторана Макдоналдс - Sputnik Latvija
Mediji informē par kautiņu ar britu karavīriem Rīgā

Līdz ar to tika izlemts pacensties izveidot kareivju pozitīvo tēlu. Tā mērķim viņiem tiek rekomendēts piedalīties vietējās sporta sacensībās, apmeklēt skolas rajonos, kur lielākoties dzīvo krievvalodīgie iedzīvotāji.

Doties avaļinājumā un apmeklēt galvaspilsētu viņiem tiks atļauts tikai nelielās grupās, bet tiks aizliegts lietot alkoholiskos dzērienus, apmeklēt striptīza bārus un citas izklaidējoša rakstura vietas.

Laime bija tik tuvu

Kareivjiem būs atļauts doties atvaļinājumā un pat braukt uz Tallinu, taču tikai nelielās grupās. Turklāt, viņiem būs aizliegts apmeklēt nakts klubus ar striptīzu un citas izklaidējoša rakstura vietas. Tāpat viņiem netiek rekomendēts ņemt līdzi mobilajiem tālruņiem vai citām ierīcēm paredzētās SIM kartes, lai neradītu hakeru uzbrukumu draudus.

Britu karavīri. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Rīgā sakaujas britu karavīri, taču vainīga esot "Kremļa roka"

Vērts atgādināt, ka pirmoreiz par savām aizdomām par "spiegošanas draudiem" Igaunijā paziņoja Valsts informācijas departamenta galva Miks Marans. Kā toreiz rakstīja Sputnik Igaunija, viņš uzskata, ka Krievija var sūtīt sievietes NATO kontingentā esošo britu kareivju vervēšanai, kā arī ar provokāciju mērķi krogos, kuru rezultātā kareivjus varēs attēlot kā huligānus. Šīs aizdomas netika balstītas ne uz kādiem faktiem un izraisīja asu reakciju Igaunijas sabiedrībā.

Šī gada pavasarī 800 jauno britu no 5. bataljona The Rifles un Karalistes huzāru pulka uzsāks dienestu kara bāzē Tapā. Igaunijas aizsardzības spēku komandieris deva padomu biznesmeņiem šajā pilsētā atvērt vairāk krogu.

Ziņu lente
0