Igaunijas prezidentu ilgojas redzēt ārvalstu augstskolas

© AP Photo / Liis TreimannПрезидент Эстонской Республики Тоомас Хендрик Ильвес
Президент Эстонской Республики Тоомас Хендрик Ильвес - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunijas prezidenta Tomasa Hendrika Ilvesa pilnvaras beidzas jau šoruden. Iespējams, viņš turpinās karjeru kādā Eiropas vai ASV augstskolā, kur viņam tiek piedāvāta pasniedzēja vieta.

Флаги Эстонии на Тоомпеа - Sputnik Latvija
Igaunijā ierosina veidot vienotu valdību un likvidēt ministrijas
RĪGA, 7. jūlijs — Sputnik. Igaunijas valsts vadītājs Tomass Hendriks Ilvess izskata iespējas saņemt pasniedzēja vietu prestižā ārvalstu augstskolā pēc prezidenta pilnvaru termiņa beigām, informē Igaunijas ziņu portāls ERR.

Ilvess ir jau divkārt ievēlēts Igaunijas prezidenta postenī, un Igaunijas Konstitūcija nosaka, ka trešo reizi prezidenta posteni viņš vairs nevar ieņemt. Prezidenta vēlēšanas notiks augusta beigās.

Prezidenta preses sekretārs Tomass Sildams apstiprināja, ka valsts vadītājs jau ir saņēmis dažādus piedāvājumus, tostarp arī no  vairākām prestižām augstskolām.

"Prezidents Ilvess ir saņēmis piedāvājumus darbam pēc pilnvaru termiņa beigām, arī no vairākām atzītām augstskolām Eiropā un ASV, kas viņu aicina strādāt akadēmisko darbu uz īsāku vai ilgāku laiku. Kad viņš pieņems lēmumu, viņš varēs par to pastāstīt sīkāk," – paziņoja Sildams.

Tomass Hendriks Ilvess ir dzimis 1953. gadā Stokholmā. Vēlāk viņa ģimene emigrēja uz ASV. 1972. gadā Ilvess absolvēja vidusskolu Leonijā, Ņūdžersijas štatā. 1976. gadā viņš beidza Kolumbijas universitāti un saņēma bakalaura grādu psihiloģijā. 1978. gadā viņš Pensilvānijas universitātē aizstāvēja maģistra grādu psiholoģijā.

Ziņu lente
0