Lietuvā startēja NATO militārās mācības "Dzelzs vilks"

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šajā apmācībā ir iesaistīti vairāk nekā pieci tūkstošus karavīru no septiņām alianses dalībvalstīm.

RĪGA, 2. jūnijs — Sputnik. Starptautisko lauka taktisko mācību "Iron Wolf 2016" (Dzelzs vilks —2016) pirmais posms startēja Lietuvā.

Военнослужащие на фоне эмблемы NATO - Sputnik Latvija
Polijas ministrs ir pārliecināts, ka NATO bataljons spēs apturēt Krieviju

Šī vingrinājumi ietilpst NATO liela mēroga militārajās mācībās Saber Strike 2016, kas notiek Baltijas valstīs. Saskaņā ar Lietuvas Aizsardzības Ministrijas datiem, mācību ietvaros notiek militāro sabiedroto un tehnikas pārdislokācija mācību un treniņu norises vietās Lietuvā. Kopumā valstī turpinās trenēties vairāk nekā pieci tūkstoši NATO karavīru no septiņām alianses dalībvalstīm.

Kauņas lidostā ieradušies pirmie karavīri no Dānijas.

"Līdz 11. jūnijam katru dienu caur Lietuvas lidostām, pa dzelzceļu, pa transporta un jūras ceļiem ierasties militārā tehnika, kā arī karavīri no Dānijas, Vācijas, ASV, Polijas, Francijas un Luksemburgas," — informē Aizsardzības ministrija.

Lietuvā, ģenerāļa Silvestra Žukauska vārdā nosauktajā mācību poligonā taktiskās mācības notiks no 6. līdz 16. jūnijam. Gaižūnu militārā poligonā taktiskās mācības notiks no 11. līdz 21. jūnijam.

Флаг Организации Североатлантического договора (НАТО) - Sputnik Latvija
Stoltenbergs gaida pārrāvumu no NATO samita Varšavā

Saskaņā ar Aizsardzības ministrijas datiem, pārdislokācijas laikā ap tūkstoti ASV karavīru un 400 kaujas tehnikas vienību pārvietosies pa diviem maršrutiem no Vācijas uz Igauniju, apstājoties Čehijā, Polijā, Lietuvā un Latvijā.

Mācību laikā ASV un Lietuvas karavīri uz laiku apstāsies, Kedaiņos, Vilkavišķos, Paņevēžā, Biržos, Kupiškī, kur dos iespēju pilsētu iedzīvotājiem aplūkot militāro tehniku.

Šajās liela mēroga NATO militārajās mācībās Saber Strike 2016, kas sākās Baltijas valstīs 27. maijā un turpināsies līdz 13. jūnijam, piedalās aptuveni 10 tūkstoši karavīru no 13 valstīm. Mācības organizē ASV sauszemes spēki Eiropā.

Ziņu lente
0