Krievijā

Patruševs apsolīja drīzu atbildi uz Kaļiņingradas blokādi

© Sputnik / Виктор Толочко / Pāriet pie mediju bankasСекретарь Совета безопасности РФ Николай Патрушев
Секретарь Совета безопасности РФ Николай Патрушев - Sputnik Latvija, 1920, 22.06.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Drošības padomes sekretārs Nikolajs Patruševs apsolīja skarbu atbildi uz Lietuvas lēmumu sākt Kaļiņingradas atbildi.
RĪGA, 22. jūnijs — Sputnik. Maskavas atbilde uz Lietuvas uzsākto Kaļiņingradas apgabala transporta blokādi tieši skars Baltijas republiku, paziņoja Krievijas Drošības padomes sekretārs Nikolajs Patruševs apspriedē Kaļiņingradā, kas bija veltīta Krievijas ziemeļrietumu nacionālās drošības jautājumiem, vēsta RIA Novosti.
Viņš konstatēja, ka NATO paplašina militāro klātbūtni un izlūkošanas darbību valsts ziemeļrietumu robežu tuvumā, situācija reģionā veidojas nebijuša Rietumu politiskā, informatīvā un ekonomiskā spiediena apstākļos.
Королевские ворота, Калининград - Sputnik Latvija, 1920, 20.06.2022
Baltijā
Krievija izvirzījusi Lietuvai ultimātu Kaļiņingradas transporta blokādes dēļ
"Jaunākais tā piemērs – ar rietumvalstu ierosinājumu Lietuvas sāktā lielas preču grupas tranzīta blokāde cauri savai teritorijai uz Kaļiņingradas apgabalu, kas pārkāpj starptautisko tiesību normas un principus. Šis piemērs demonstrē, ka nevar uzticēties ne tikai Rietumu mutiskiem paziņojumiem, bet arī rakstiskiem. Neapšaubāmi, Krievija reaģēs uz tamlīdzīgām naidīgām darbībām. Atbilstošie pasākumi tiek izstrādāti starpresoru formātā un tiks pieņemti tuvākajā laikā. To sekas nopietni negatīvi ietekmēs arī Lietuvas iedzīvotājus," piezīmēja Patruševs.
Aizvadītajā nedēļā Lietuvas dzelzceļi paziņoja Kaļiņingradas dzelzceļu kompānijai, ka no 18. jūnija tiek pārtraukts preču tranzīts, pret ko vērstas Eiropas Savienības sankcijas. Reģiona gubernators Antons Aļihanovs uzsvēra, ka apgabala prāmju komplekss tiks galā ar jaunajām kravām. Naftas produktu tranzīts turpinās, tas nav ierobežots līdz 10. augustam.
Krievijas prezidenta preses sekretāts Dmitrijs Peskovs konstatēja, ka Lietuvas valdības lēmums ir nelikumīgs, un tam sekos atbilde.
Savukārt ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova paziņoja, ka Viļņa rīkojusies agresīvi un tai vajadzētu saprast, ka Maskavai "vairs nav vēlēšanās sarunāties".
Депутат Государственной Думы РФ Евгений Федоров на пленарном заседании Государственной Думы РФ - Sputnik Latvija, 1920, 10.06.2022
Baltijā
"Latvija un Igaunija – nākamās": par likumprojektu par Lietuvas neatkarības anulēšanu
Ziņu lente
0