Video

Barenca jūrā notikuši hiperskaņas raķetes "Cirkon" izmēģinājumi

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Aizsardzības ministrija informēja, ka fregate "Admiral Gorshkov" sekmīgi izmēģināja hiperskaņas raķeti Barenca jūrā.
Krievijas Ziemeļu flotē no jauna izmēģināta hiperskaņas raķete. To Barenca jūrā palaida kuģis "Admiral Gorshkov" pa mērķi Baltajā jūrā, vēsta TASS, atsaucoties uz Krievijas AM sniegto informāciju.
AM paziņoja, ka, saskaņā ar objektīvās kontroles datiem, hiperskaņas spārnotā raķete "Cirkon" sekmīgi likvidēja mērķi aptuveni 1000 kilometru attālumā. Hiperskaņas raķetes lidojums atbilda parametriem.
Resors norādīja, ka raķete palaista jaunā bruņojuma izmēģinājumu ietvaros. raķete "Cirkon" visā izmēģinājumu ciklā gandrīz desmit reizes sekmīgi palaista no kuģa, divas reizes – no zemūdenes.
Plānots "Cirkon" tuvākajā laikā uzņemt bruņojumā. Sērijveida piegādes Krievijas Bruņotajiem spēkiem ieplānotas 2022. gadā, ziņoja Krievijas aizsardzības ministra vietnieks Aleksejs Krivoručko.
2019. gada februārī vēstījumā Federālajai sapulcei Krievijas prezidents informēja, ka raķete "Cirkon" būs spējīga likvidēt mērķus uz zemes un virs ūdens vairāk nekā 1000 kilometru attālumā ar aptuveni 9 Mahu ātrumu.
2019. gada decembrī prezidents pastāstīja, ka saskaņā ar plānu turpinās darbi pie jūras un sauszemes bāzes hiperskaņas raķetes "Cirkon".
Ziņu lente
0