Krievijā

KF Drošības padomes sekretārs: Ukraina kļuvusi par ieganstu karam pret Krieviju

© Sputnik / Виктор Толочко / Pāriet pie mediju bankasСекретарь Совета безопасности РФ Николай Патрушев
Секретарь Совета безопасности РФ Николай Патрушев - Sputnik Latvija, 1920, 20.05.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Drošības padomes sekretārs Nikolajs Patruševs ir pārliecināts: Ukraina kļuvusi par ieganstu Rietumu nepieteiktajam karam pret Krieviju
RĪGA, 20. maijs – Sputnik. Globālā agresija pret Krieviju izvērsta ne tikai politiskajā un ekonomiskajā, bet arī ideoloģiskajā dimensijā, konstatēja Krievijas Drošības padomes sekretārs Nikolajs Patruševs DP Zinātniskās padomes sēdē, vēsta RIA Novosti.
"Rietumi paplašināja atbalstu Kijevai un mudināja to īstenot liela mēroga vardarbīgu akciju Ukrainas austrumos. Pie tam amerikāņu un to satelītu izvērstā globālā Krievijai naidīgā kampaņa pārliecinoši pierāda, ka Ukraina kļuvusi par ieganstu nepieteiktam karam pret Krieviju," viņa teikto citēja Drošības padomes preses dienests.
"Nodomi izraisīt tāda veida karu tika loloti ilgu laiku pirms 2022. gada februāra un būtu īstenoti neatkarīgi no Krievijas Federācijas soļiem. Spēcīga, dinamiski augoša un suverēna Krievija rietumvalstīm nav vajadzīga," piebilda Patruševs.
Zinātniskās padomes sēdē viņš sniedza virkni paziņojumu:
"Situācijai pasaulē raksturīga bezprecedenta ģeopolitiskā krīze. Rietumu iniciētais globālās drošības arhitektūras un starptautiskās tiesiskās sistēmas sagraušanas process prognozējami novedis pie spriedzes pieauguma visā pasaulē," konstatēja Patruševs.
Вывоз сдавшихся в плен украинских военных и боевиков с Азовстали - Sputnik Latvija, 1920, 19.05.2022
Viedoklis
Krievijas uzbrukums Donbasā: jaunās robežas un perspektīvas
"Svarīgi saprast, ka globālā agresija pret mūsu valsti izvērsta ne tikai politiskajā un ekonomiskajā, bet arī ideoloģiskajā dimensijā. Situācija ap Krievijas speciālo militāro operāciju Ukrainā rāda, ka kolektīvo Rietumu neoliberālisms mūsu acu priekšā pārvēršas par neoliberālā fašisma ideoloģiju, kas vispirms vērsta uz Krievu pasaules iznīcināšanu. ASV un to sabiedrotie uzskata, ka centieni ietekmēt Krievijas tradicionalās garīgi tikumiskās vērtības un kultūru ir viens no instrumentiem Krievijas apturēšanai un sagraušanai," uzsvēra DP sekretārs.
"Rietumi tiecas radīt apstākļus, kas ļautu izveidot Krievijā rietumnieku kontrolētu režīmu, kā tas jau iemēģināts Ukrainā un veselā virknē citu valstu. Speciālā militārā operācija šīs ieceres ir izjaukusi. Krievija bija spiesta preventīvi spert šo soli, jo nacionālās drošības apdraudējums, mūsu valsts interešu noniecināšana ir sasniegusi tādu līmeni, kas apdraudēja pašu Krievijas valstiskumu un pastāvēšanu," norādīja Patruševs.
"Kolektīvo Rietumu pašreizējo darbību mērķis ir acīmredzams – radīt Krievijai ierobežojumus saziņai ar pārējo pasauli, tostarp – arī zinātnes un mūsdienīgo augsto tehnoloģiju jomās. Sagraut Krievijas ekonomiku, nobremzēt mūsu valsts attīstību, izveidot nosacījumus iedzīvotāju garīgi tikumiskajai un kultūras degradācijai," pauda pārliecību Drošības padomes sekretārs.
Военнослужащие ВС РФ на броне бронетранспортера БТР-82А в районе пункта пропуска Вериговка-Чугуновка на российско-украинской границе - Sputnik Latvija, 1920, 17.05.2022
Viedoklis
Lendlīze: desmitiem miljardu dolāru Ukrainas un ASV iznīcināšanai
Ziņu lente
0